Här är supertalangens nya polare i Tre Kronor-debuten

Av: Tomas Ros

Publicerad:

Här är Elias Petterssons omgivning i Tre Kronor:

Moras Jacob Nilsson och Calgarys Mikael Backlund.

– Enda rådet jag har är att han ska ta för sig mer. Sedan är det synd att han kommer spela för Vancouver i höst, säger Backlund lite skämtsamt.

Slutspelets mest värdefulle spelare har anslutit till Tre Kronor och till Hovets isstadion, som är landslagets hem under Sweden Hockey Games.

På första träningen bildade Växjös Elias Pettersson kedja med Mikael Backlund och Moras Jacob Nilsson. En enhet som fungerade bra ihop på isen och en omgivning för Elias som innebär att han får en mentor på isen, och vid sidan om, i Mikael Backlund, äldst i Tre Kronor och en av de mest rutinerade i landslaget.

Foto: Bildbyrån

– Ska bli kul att spela med Elias. Jag har sett honom och hört talas om honom, självklart, det har hela världen gjort. Roligt att få vara nära honom nu, säger Mikael Backlund.

Han har själv varit i samma roll som Elias och att debuterade i NHL som 20-åring och spelade VM som 21-åring.

– Det gäller att han är sig själv, inte gömmer sig och att han tar för sig. Han har ju allt som man behöver och är en duktig hockeyspelare. Synd att han ska spela för Vancouver i höst. Hoppas han inte är för bra mot oss, säger Backlund och skrattar.

”Mer fest än man är van vid”

Förbundskapten Rikard Grönborg var nöjd medPettersson efter det första ispasset.

– Han visade på spelglädje. Och jag ser fram mot hans debut. Ska han med till VM så måste han kunna spela på topp mot de bästa spelarna och det vill vi se nu i helgen. Han har en spets som vi söker och letar efter. Speciellt i powerplay. Han kan bli en gubben i lådan för oss.

Elias själv är lågmäld, sa att allt var bra och tyckte efterdyningarna från Växjös alla guldfester runnit av honom.

– Det blev väl lite mer fest än vad man var van med. Men för min egen del var det inte så farligt.

Tre Kronor inleder VM 4 maj mot Vitryssland.

Tre Kronor–Ryssland 15.30 lördag, direkt i SVT 1.

Publicerad:

LÄS VIDARE