Fansen kör 300 mil i bil med lagets utrustning

Vill hjälpa klubben inför viktiga playoff-mötet

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Kallinge/Ronneby i en match mot Halmstad i november 2017.
HOCKEY

På torsdag inleds playoff 2 till det hockeyallsvenska kvalet och Kallinge/Ronneby inleder på bortaplan mot Boden – en resa på 300 mil.

Då har supporterföreningen White Angels sträckt ut en hjälpande hand.

– Pratar man om kärlek till hockeyn så är det här verkligen det, säger Krifs sportchef Mikael Johansson till Sportbladet.

I dag genomfördes lottningen till playoff 2 till det hockeyallsvenska kvalet senare i vår.

Som sista seedade lag fick Kallinge/Ronneby infinna sig i att möta Boden – det enda kvarvarande laget när resterande klubbar fått säga sitt.

Matchserien går i bäst av tre och Blekingeklubben inleder borta innan de sedan har två raka hemmamatcher om så behövs.

”45–50 timmar i buss”

Mellan Kallinge och Boden är det 300 mil tur och retur och inför första mötet på torsdag har vissa problem uppstått.

– Det är en jävla massa roddande. Vi håller på med alla tänkbara alternativ för att försöka få ihop det. Det är ju en ekonomisk fråga och vi kollar just nu på vad vi hamnar på. Det är ju verkligen genom hela landet, säger Krifs sportchef Mikael Johansson till Sportbladet.

Vad tänkte du när det stod klart att ni skulle få möta Boden?

– Jag skrattade mest. Jag hade väl förväntat mig Boden eller möjligtvis Mariestad. Det ställde till det litegrann här för oss. Det är ju otroligt långt att köra 300 mil och tar vi bussen är det otroligt problematiskt att ens hinna med. Det är ju 45–50 timmar i buss.

Redo att köra 300 mil

Det är här supporterföreningen White Angels kommer in i bilden. De har nämligen sträckt ut handen och erbjudit sig att köra lagets utrustning tur och retur till Boden så att laget kan flyga.

– Vi har gjort en liknande resa för några år sedan när vi mötte Piteå i kvalserien. Då kom förslaget att köra upp spelarnas utrustning med en skåpbil så att laget kunde flyga. Vi var ett gäng som gjorde det, jag tror vi var sex stycken. Tre körde upp och tre tog flyget med laget, sedan bytte vi på hemvägen.

– När vi fick Boden föddes tanken igen för att hjälpa klubben. Vi har en kontinuerlig dialog med klubben. Ingenting är spikat än, men det lutar åt att vi kör, säger White Angels ordförande Mattias Johnsson.

Johnsson berättar vidare att intresseanmälningarna har strömmat in och att så fort supportrarna får grönt ljus av klubben så kör dom.

– Vi är hängivna här nere och försöker hjälpa klubben.

Kan boka ungdomsbiljetter

Kallinge/Ronneby är förstås tacksamma för stödet.

– De (White Angels) har varit i kontakt med mig och de är fantastiska. De är riktiga hjältar för oss. Jag har jobbat som sportchef i sju år och de är så grymma och har ett otroligt stort hjärta. Pratar man om kärlek till hockeyn så är det här verkligen det, säger Mikael Johansson.

Sportchefen måste ha kommit fram till ett beslut under tisdagsmorgonen.

– Det är det vi kollar på här. Jag har suttit i stort sett hela dagen för att få ihop det. Klarar vi det ekonomiskt att flyga? Som tur är har vi så många unga så vi kan boka ungdomsbiljetter. Det kan även bli så att vi måste boka spelare på olika flyg. Vi som jobbar med det här vill ju ge alla den bästa möjliga chans att kunna leverera sportsligt. Men det är ju en ekonomisk fråga också.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM