Publicerad:
Uppdaterad:

Fiaskot fullbordat – USA utan seger

Av: Emilia Cederholm, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Det amerikanska fiaskot är fullbordat.

USA var sämst av de två utslagna lagen och förlorade den sista gruppspelsmatchen med 4–3 mot Tjeckien i natt.

– Det är ett faktum att vi lämnar utan någonting. Vi kan såklart inte vara nöjda med det, sa tränaren John Tortorella enligt AP.

Foto: TT

Båda lagen var på förhand redan utslagna ur World Cup-ishockeyn. Och medan Lag Europa, Kanada, Sverige och Ryssland förberedde sig för semifinal spelade en av turneringens största förhandsfavoriter USA en betydelselös match mot Tjeckien inför halvtomma läktare.

Tränaren John Tortorella ska ha uppmuntrat sina spelare att spela den här matchen för dem själva. Men trots en rejäl ansträngning och tufft spel fick USA se sig besegrade med 4-3.

Arizonas ZbynÄk Michálek inledde målskyttet för Tjeckien, 12:44 in i första perioden. Lillebror, Torontos Milan Michálek, som kom från Ottawa i vintras, blev tvåmålsskytt på "hemmais", och även Andrej Å ustr gjorde mål.

Målskyttar för USA var Joe Pavelski, Justin Abdelkader, Ryan McDonagh.

Hyllade nobbade spelaren

– Jag tyckte en del killar ansträngde sig ordentligt. Vi har bara inte hittat ett sätt att vinna en hockeymatch sa en besviken John Tortorella efter matchen enligt AP.

Den samling av amerikanska fans som tagit sig till matchen var mindre intresserade av att heja fram USA till sin första seger. Istället ägnade sig de missnöjda fanset större delen av första perioden åt att ropa "Let's go Kessel!" och "Vi vill ha Kessel!" Stanley Cup-vinnande Pittsburgh Penguins forward Phil Kessel lämnades utanför USA:s trupp. Något han själv inte var sen med att vittra sitt missnöje kring på Twitter efter amerikanernas förlust mot Kanada på tisdagen.

Sverige möter Lag Europa i semifinal som sänds i TV3 på söndag 19.00. Den andra semifinalen spelas natten mot söndag 01.00.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: