Stjärnans besked – slutar i Tre Kronor

avTomas Ros

LEKSAND. Han är en av SHLs bäste spelare.

Men nu slutar stjärnan i Tre Kronor.

– Det lutar åt det. Jag känner att det är många matcher med Skellefteå i SHL och CHL, säger Joakim Lindström, 32.

Foto: BILDBYRÅN
Joakim Lindström.

Leksand mot Skellefteå blev en match mellan Leksand och Skellefteås stjärna Joakim Lindström som nu varvat igång ordentligt i SHL.

Han kom hem i våras från en tredje utlandssejour i KHL och NHL.

Den gick ok.

Ingen sådär super-statistik som vi är vana att se från Lindström i SHL.

Där är vi vana att han snittar en poäng per match och är en vinnare.

Som mot Leksand på tisdagskvällen.

Tvmålsskytt mot Leksand

Han gjorde två mål och en assist när Skellefteå vann behagligt med 6–1 och efter en trevande inledning av SHL 2016 har Joakim nu kommit igång och gjort sju poäng på åtta matcher.

Tre Kronor brukar vara något som han oftast ställer upp i.

Han har spelat två VM, 2014 och 2015 samt spelat 42 landskamper. Nu är det nära att truppen till Karjala Tournament tas ut, men räkna inte med Joakim Lindström.

– Jag har inte hört något från Tre Kronor. Kanske blir konstigt att uttala sig om landslaget när man inte hört något. Men det lutar åt att det är slut. Jag känner att det är många matcher på hemmaplan med Skellefteå. Kanske vill fokusera mer på klubblaget, säger han.

Givetvis en tråkig nyhet för Tre Kronor och förbundskaptenerna Rikard Grönborg, Johan Garpenlöv och Peter Popovic.

– Joakim är en skicklig spelare. Han är nyttig i powerplay och bra med pucken. Men vi har inte tagit ut truppen ännu till Finland och jag kan inte kommentera några namn. Vill heller inte prata om Joakims framtid i Tre Kronor, säger Garpenlöv till Sportbladet.

”Siktar på att bli bättre”

För Skellefteå är Lindströms besked ett positivt sådant.

Han kan träna och ha full koncentration på klubben och inte behöva åka iväg till Finland i november, eller Ryssland i december eller VM i Tyskland i vår.

– Jag siktar hela tiden på att bli bättre som spelare och det blir jag i Skellefteå. Jag gillar sättet som klubben spelar på. Jag trivs i huset som jag haft i Skellefteå hela tiden, trots åren utomlands. Jag kommer inte slå mig till ro, utan vill utvecklas.

2014 var hans bästa år i VM med Tre Kronor. Han valdes till Tre Kronors bäste spelare tillsammans med Mattias Ekholm och Anders Nilsson när Tre Kronor vann en bronsmedalj efter att ha förlorat semifinalen.

ARTIKELN HANDLAR OM