Karlsson: ”Finns inget att vara nervös för”

avPer Bjurman

NEWARK. Vegas Golden Knights bröt sin tre matcher långa förlustsvit i natt – lagom till höjdpunkten svenske sensationsmannen William Karlsson sett fram emot hela säsongen.

På tisdag återvänder han för första gången till Columbus.

– Nervös? Nej, det finns ingenting att vara nervös för. Jag är bara jäkligt taggad, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern mot New Jersey Devils.

Det började nästan se ut som att de gyllene Vegas-riddarnas magi var bruten när de förlorade tre raka efter trade deadline förra måndagen.

Men icke.

I natt var de, trots tunga skador, sig själva igen och slet sig till en 3-2-seger mot New Jersey Devils – säsongens näst största sensation – i The Rock i Newark.

– Vi hade några tuffa matcher förra veckan, så det känns väldigt skönt att få vinna en match igen, säger William Karlsson när vi träffar honom efteråt.

– Jag tyckte vi stod för en helt okej insats. De hade mycket puck och skapade en del i första perioden, men i andra tycker jag vi var bättre och i tredje försvarade vi ledningen på ett lyckat sätt.

Foto: REUTERS

35 mål redan

”Wild Bill” – som med sin 35 fullträffar redan gjort fler mål den här säsongen än någon svensk mäktat med sedan Daniel Sedin satte 41 stycken 2010-2011– producerade inga nya poäng i Newark, men hade ett par utsökta chanser.

– Det är de där jäkla frilägena....jag måste träna på dem. Jag har bränt alldeles för många.

Ja, du har ju bara gjort 35 mål...

– He he, jo, men man vill ju såklart ha ännu mer...

”Ska bli jäkligt kul”

Antagligen har den 25-årige stockholmaren sparat sig till på tisdag. Då återvänder han för första gången sedan sommarens expansion-draft till Columbus – för match i gamla hemmahallen Nationwide Arena, mot laget som skickade honom till Vegas.

– Vi åker redan nu ikväll. Det ska bli jäkligt kul att komma tillbaka och träffa killarna igen, säger han.

– Nervös? Nej, det finns ingenting att vara nervös för. Jag är bara jäkligt taggad.

De ska då se vad de gick miste om?

– Precis! (brett leende)

Hos Devils var Jesper Bratt för första gången sedan grundseriestarten petad – men inte permanent, om man ska tro coachen John Hynes.

– Jesper är fortfarande ung och behöver bli bättre på några saker. Vi ska hjälpa honom med det för han är en väldigt viktig spelare för oss, heter det.

Taylor Hall stod för både mål och assist och förlängde därmed sin poängsvit till 25 matcher.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL