”Finns ingen McDavid i Kristianstads ishall”

avAndreas Lillhannus

HOCKEY

Ett ögonblick...

... Niklas Holmgren, som tillsammans med Håkan Södergren kommenterar toppmötet mellan Kristianstad och Troja-Ljungby i division 1 södra, som går att se helt gratis på Sportbladet.se! I studion finns även Peppe Eng.

Hur ser du på matchen?

– Det blir en kul match. Två klassiska hockeyfästen som möts och som båda har ambitioner och en stor passion för sina lag.

Det är tidigt på säsongen, men tror du att något av lagen har möjlighet att ta sig till hockeyallsvenskan?

– Kristianstad ser oerhört starka ut, med ett bra försvar som bara släppt in åtta mål så här långt. Troja har funnits där i många år, traditionen finns redan där. Vi har sett att Västervik kan hantera uppflyttningen. Som sagt, det är tidigt, men jag ser det definitivt inte som omöjligt.

Hur kunnig är du, kan du laguppställningen?

– Jag läser på för fullt, med statistik och namn och vad de sysslat med hittills. Jag kommer ha koll när jag kommer till Kristianstad.

Du har kommenterat World Cup och NHL. Vad är största skillnaden mot division 1?

– Det är stor skillnad rent ishockeymässigt, naturligtvis. Men det är kul att komma ned och se den här hockeyn också, den tillhör familjen. Visst, det finns ingen Connor McDavid i Kristianstads ishall, men det är en tjusning det med. Jag tycker det är mysigt att se att passionen är minst lika stor där som i Edmonton, de är lite färre numerärt, men passionen och lidelsen är densamma. Jag gillar kontrasterna.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Efter att ha jobbat natt och dag under en lång tid så önskar jag mig en lång god natts sömn. Men jag kommer pigg och utvilad till Kristianstad!

Matchen Kristianstad-Troja/Ljungby startar 19.00 och sänds gratis här på Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM