Hedman anmäls till Disciplinnämnden

avPatrik Brenning

HOCKEY

”Är mer olyckligt”

1 av 2

Luleå Hockeys Anton Hedman anmäldes till Disciplinnämnden efter gårdagens match och straffet kom direkt:

En matchs avstängning för boarding, enligt Luleå Hockeys twitterkonto.

Anledningen var 29-åringens tackling på Malmös Henrik Hetta i tisdagens SHL-match.

Foto: Bildbyrån
Hetta skadad

Tacklingen i matchen, som Malmö vann med 3-2 efter förlängning, blev då helt ostraffad. Något som väckte känslor i Malmö-lägret.

– Han är inte tacklingsbar när han får tacklingen. Sen vet jag att det går fort och jag vet att Hedman spelar på gränsen hela tiden. Lik förbaskat är han nästan medvetslös. Det är det som är så tråkigt. Man vet inte vart gränserna går. Sen blir det utvisningar på smågrejer och då blir man nästan ännu mer ledsen, sa Malmös vd Patrik Sylvegård.

”Är mer olyckligt”

Hedman tyckte dock inte att det skulle vara någon utvisning.

– Jag ser det egentligen inte som en tackling, det är mer olyckligt. Det är jag som dumpar pucken, sen kliver jag på och ska forechecka. Sen kommer hetta in i min linje och vi sätter liksom axel mot axel. Det känns som att han slappnar av. Det är inte ens han som är puckföraren så jag ska inte ens tackla honom, men det blir olyckligt där. Det var skönt att se att han kunde åka av av sig själv, sa 29-åringen.

Anmäldes för interference

Det var i förmiddags som SHL meddelade att Hedman var anmäld till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

”I den tredje perioden under tisdagens match mellan Luleå och Malmö dumpar Luleås Anton Hedman pucken i Malmös försvarszon och åker efter. Två Malmöspelare åker ner mot pucken och en av dem hinner först. Hedman och Malmös Henrik Hetta kommer till situationen ungefär samtidig. Då väljer Hedman att tackla Hetta, som inte är puckförare. Hetta lyfter från isen och kastas in i sargen utan att kunna skydda sig. Hetta utgår från matchen och återkommer inte till spel. Hedman anmäls därmed till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd för interference regel 150 VII”, skriver SHL på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM