Publikfavoriten sköt Färjestad mot slutspel

HOCKEY

Men Milan Gulas kan inte lova att fansen får sin önskan uppfylld

1 av 2 | Foto: Milas Gulas

GÄVLE. Milan Gulas sköt Färjestad ett stort steg närmare slutspel.

Och på läktaren skanderade de tillresta fansen: ”Vi vill ha Gulas kvar”.

– Fansen är helt underbara, men jag har inget nytt att säga om min framtid, säger Färjestadsforwarden efter 2–0-segern mot Brynäs.

Tre poäng i Gävle betyder att Färjestad klev upp från sjunde till femte plats i tabellen. Lagets två största utländska stjärnor levererade när det behövdes som mest. Justin Pogge räddade 27 skott och höll nollan. Milan Gulas ordnade 1–0 i första perioden, ett mål som blev matchavgörande.

Gulas förvaltade iskallt ett friläge sedan han fått pucken till skänks precis när han kom in från utvisningsbåset.

Fick passningen av Salmela

Passningen kom från förra säsongens lagkamrat, Anssi Salmela. Brynäsbacken, som spelade i Färjestad förra säsongen, gjorde comeback efter ett två månader långt skadeuppehåll.

Och fick en mardömsstart.

Färjestad hade precis klarat av ett box play. Salmela såg inte när Gulas kom in på isen utan slog pucken rakt i gapet på tjecken. 

– Jag och Anssi skämtade lite om det efter den första perioden. Men det var en svår situation för honom, sådant som händer i täta hockeymatcher, säger Gulas.

– Jag fick en assist på det målet och det var inte bra. Jag såg honom inte alls, trodde vi fortfarande hade ett power play. Mitt misstag kostade matchen eftersom vi inte kunde göra något mål, säger Salmela.

Kontraktet går ut efter säsongen

Gulas mål var länge matchen enda. Först i slutsekunderna kunde Antti Tyrväinen fastställa slutresultatet i tom bur.

Milan Gulas kontrakt med Färjestad går ut och frågorna har varit många om det blir en förlängning för poängmaskinen och publikfavoriten.

– Det känns som jag har pratat om det här hela tiden de senaste dagarna. Egentligen finns inget nytt att säga. Jag vill bara lägga det åt sidan för vi har väldigt viktiga matcher framför oss, säger Gulas.

ARTIKELN HANDLAR OM