Zetterberg-mål tog Detroit över strecket

HOCKEY

”Vi vill bara till slutspel”

NEW YORK. Detroit Red Wings är tillbaka ovanför strecket – i alla fall för stunden.

Tack vare Henrik Zetterberg.

Han gjorde målet som slutligen sänkte Columbus i natt.

– Vi tänker inte på den den där långa sviten. Vi vill bara till slutspel. Det vill man alltid, oavsett vad som hänt tidigare, säger han till Sportbladet efter 3-1-segern.

Tillfällig respit...

Så kan man kanske beskriva Detroit Red Wings situation efter nattens besök i Columbus.

De slog alltså Blue Jackets med 3-1 och återtog därmed den slutspelsplats de förlorade när Philadelphia vann över Chicago igår.

Men de har fortfarande två matcher mer spelade än främsta konkurrenten om den sista playoffplatsen – just Flyers, alltså – och hotet om att den 24 år långa slutspelssviten ska brytas hänger tungt över laget.

– Ja, vi är indragna i den här streckstriden nu så det här var en oerhört viktig seger. Men det räcker förstås inte. Vi måste bara vinna så många som möjligt av de matcher som återstår, säger Henrik Zetterberg när vi når honom efter nattens vinst.

– Men för oss spelare handlar det inte i första hand om den där sviten. Vi tänker inte på den. Vi vill bara till slutspel. Det vill man alltid, oavsett vad som hänt tidigare.

Tröstmål av Wennberg

Kaptenen bidrog  i högsta grad till att läget ljusnade något i natt. Det var han som drygt sju minuter in i tredje perioden snappade upp en retur och svepte in det 2-0-mål som i praktiken avgjorde matchen.

– Det var riktigt skönt att vi fick den försäkringen i det läget och självfallet känns det kul att hjälpa till, säger han.

Alexander Wennberg gjorde Columbus tröstmål en minut före slutsignalen.

■ ■ ■

Tre assist av Hagelin

Pittsburgh tycks ha hittat tidig slutspelsform och tog fjärde raka genom att vända 0-2-underläge till 4-2-seger hemma mot Carolina i natt.

Därmed är de plötsligt bara en poäng efter New York Islanders på tredjeplatsen i Metropolitan-divisionen.

Carl Hagelin hade en ypperlig kväll och stod för assist till tre av de fyra målen.

– Jag visste att han skulle vara där, säger han till Penguins hemsida om en särskilt fin passning till Phil Kessel.

■ ■ ■

Mer Jagr-poäng än hela motståndarlaget

Jaromir Jagr hade otroligt nog fler poäng under bältet än hela motståndartruppen tillsammans (!) när han i natt åkte ut på isen i Air Canada Center för att möta unga Toronto Maple Leafs – inklusive William Nylander, son till den tjeckiske legendarens radarpartner under åren i New York Ranger.

När han klev av hade han drygat ut försprånget till kidsen ytterligare, för i slutet av tredje perioden gjorde han sitt 24:e mål för säsongen.

Till slut vann Florida med 4-1.

– Men vi var lyckosamma snarare än bra ikväll. Ibland måste man ha lite tur också, säger Jagr till nhl.com.

■ ■ ■

Minnesota tappade mark i kampen mot Colorado om den sista slutspelsplatsen i väst genom att åka på en oväntad 7-4-knock borta mot New Jersey.

■ ■ ■

Nashville får allt fastare slutspelsmylla under skenorna.

I natt slog de New York Islanders med 4-2 och därmed är det tio sköna poäng ner till strecket – och samtidigt bara tre upp till Chicago på tredjeplatsen i Central-divisionen.

Calle Järnkrok och Mattias Ekholm bidrog båda med assist mot Islanders.

ARTIKELN HANDLAR OM