Spelarna: ”Vi måste rannsaka oss själva”

Foto: Tommy Sjödin och övriga Brynäs-spelare fick i dag beskedet att tränaren Leif Boork lämnar laget.
HOCKEY

Nyheten om att Leif Boork får sparken slog ner i laget – i dag.

– Vi fick informationen strax innan förmiddagspasset att det skulle blir en förändring på tränarposten, säger Ove Molin, 36, till sportbladet.se.

Lagkaptenen Tommy Sjödin, 42, säger till Gävle Nyhetsbyrå:

– Det här är någonting mellan Brynäs och Leffe och vi accepterar det. Vi har tränat som vanligt nu och vill förstås vända den här tråkiga trenden. Vi har haft Boork som tränare i drygt två säsonger och det blir lite som en skilsmässa. Många av oss har underpresterat, bland annat jag själv, nu måste vi rannsaka oss själva och hitta rätt tillsammans som ett lag. Det här är ingen garanti för att vi kommer att börja vinna igen utan det krävs hårt arbete.

Sportchefen Michael Sundlöv är inne på samma tankegångar.

– Man ska ha klart för sig att nu stjälps det en hel hög med tungt ansvar i knät på spelarna också. Vi har satt en hög målsättning och när man inte når upp till den så är det klart att det sprids en oro. Men nu måste vi vända på det.

Tommy Sjödin säger:

– Det här blir i alla fall som ett nytt avstamp. Vi förstår att det kommer bli ett medialt stort tryck på Brynäs. Vi spelare ska i alla fall göra allt vi kan och ta vårt ansvar för att göra vad allting handlar om – att vinna hockeymatcher.

ARTIKELN HANDLAR OM