Mamman: Det var hemskt att se

Av: Emil K Lagnelius, Jimmie Näslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Men i kväll kom lugnande besked efter att Modobacken Oscar Hedman blivit liggande orörlig

Foto: PPV

ÖRNSKÖLDSVIK. Sju sekunder – sedan small det.

Modos Oscar Hedman tacklades in i sargen med huvudet först och blev liggande orörlig. Han rullades ut på bår med hjärnskakning.

– Det var hemskt att se. Jag blev rädd och har inte lugnat ner mig än, säger Oscars mamma Elisabeth till sportbladet.se.

Foto: Bildbyrån

Det på förhand heta mötet mellan Modo och Timrå hann knappt starta innan det small på allvar. Timrås Mika Pyörälä tacklade Modos 21-årige back Oscar Hedman som brakade in i sargen med full kraft efter att först ha slagit bakhuvudet i isen.

Smärtor i nacke och rygg

Hedman blev liggande orörlig och ambulanspersonal var snabbt framme och satte på honom stödkrage. Pyörälä blev inte ens utvisad.

De första rapporterna sa att Hedman har fått hjärnskakning och att han klagade på smärtor i ryggen och nacken. Han fördes omgående till sjukhuset i Örsnköldsvik i sällskap av sin mamma.

– Det är ”bara” hjärnskakning. Det var för väl det, säger Oscars mamma Elisabeth till sportbladet.se.

– Han blir kvar över natten för observation. Men de har röntgat honom och han har ingen blödning i hjärnan. Det är heller ingen fara med ryggen eller nacken.

Minns han något av smällen?

– Nej, inte ett dugg.

Vet man när han är tillbaka?

– Nej, men det kanske kommer besked om det i morgon.

Kort senare i den första perioden inträffade en ny skada. Modobacken Pierre Hedins klubba träffade Oscar Sundh i ögat. Sundh blödde ymnigt, men fortsatte matchen.

Modo vann derbyt med 2-0.

✓ Mer om elitserien längre ned på sajten

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN