Mika Hannula matchhjälte för HV 71

HOCKEY

Sjunde raka utan förlust

HV71 besegrade Linköping med 4–3 i en jämn match mellan två formstarka lag. Mika Hannula avgjorde med ett stenhårt skott fyra minuter före slutsignal.

Linköping hade sju segrar på åtta matcher och HV hade tagit poäng i sex raka matcher.

– Det var två bra lag som möttes i dag, sade David Petrasek.

Just Petrasek sköt 3–2 med tio minuter kvar men fick inte bli matchvinnare. Mikko Luoma kvitterade strax efteråt, snyggt framspelad av Tony Mårtensson.

– Mårtensson måste man hålla ögonen på hela tiden. Linköping har några riktigt bra spelare och laget gjorde en kanonmatch i dag. Men vi var ännu bättre till slut, sade Petrasek.

Firma Mårtensson och Luoma tillverkade även Linköpings första mål, också det riktigt snyggt i powerplay.

HV hade det svårare i numerärt överläge. Linköping drabbades av nio tvåminutare, men det dröjde länge innan HV fick utdelning i powerplay.

Med fyra minuter kvar etablerade Jönköpingslaget bra tryck, och till slut fick Mika Hannula kanonträff med ett direktskott.

– Det blev en riktigt bra träff. Jag hade många bra lägen tidigare i powerplay utan att få träff, så det var väldigt skönt att sätta den, sade Hannula.

Nionde målet

För Hannula var det nionde målet för säsongen, med det är han bäst i HV. Näst bäst är David Petrasek med sex mål. HV-backen har gjort en bra säsong hittills och är på väg mot personligt rekord i antal mål.

– Jag gjorde tio i Malmö för några år sedan, så än är det en bit kvar. Men formen är bra både för mig och för hela laget, sade Petrasek.

HV har nu tagit poäng i sju raka matcher. Efter en darrig inledning på säsongen, när det blev en del riktiga ras i matcherna, ser laget nu mycket stabilare ut.

– Nu känns det inte alls lika ängsligt längre.

Lyfter med Hrdina i laget

En förklaring till HV:s lyft är kanske Jan Hrdina. Sedan tjeckens ankomst har HV bara tappat en enda poäng. Hrdina glänser inte nämnvärt men spelar klokt och tar sällan dåliga beslut.

– Jag jobbar hårt och hoppas att det räcker till segrar för laget. Jag vill inte uttala mig om vad jag tillför, men visst är det skönt att vi har vunnit det mesta sedan jag kom. Annars hade det kanske blivit en massa snack, sade Hrdina.

I HV började hela laget piggt, sedan var förstakedjan rappast i den andra och tredje perioden. Förstakedjan består av Hannula, Johan Davidsson och Andreas Jämtin, dessa tre är också poängbäst bland HV:s forwards.

– Det fungerar bra för vår femma nu, precis som för hela laget. Fortsätter vi så här så ser det riktigt bra ut, sade matchvinnaren Mika Hannula.

Mer om dagens elitseriehockey:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM