Owuya förstörde AIK:s derbyfest

HOCKEY

Hjälte efter straffar när Djurgården blev bäst i staden

2-2 i matcher och 1-1 efter tre perioder.

Det blev Mark Owuya som fick avgöra prestigekampen mellan AIK och Djurgården när DIF-målvakten räddade två straffar och förstörde AIK:s jubileum.

– Vi hade behövt de tre poängen bättre än Djurgården hade behövt, säger AIK:s tränare Roger Melin till Canal Plus.

Det var derbyt som skulle avgöra hela säsongens stora prestigematch i Stockholm. AIK och Djurgården kom till grundseriens sista derby med två segrar var och hemmalaget passade dessutom på att fira sitt 120-årsjubileum vilket skapade en magiskt stämning i Globen.

Holmqvist kvitterade

Matchen präglades av kamp och nerver vilket bäddade för en jämn historia. Först i den tredje perioden kom det första målet när AIK:s Johannes Salmonsson gav hemmalaget ledningen efter en upprullning av David Engblom och Daniel Bång. Men det blev inget segermål.

Med drygt tre minuter kvar förlöste Andreas Holmqvist bortaklacken med kvitteringen. Efter en mållös förlängning blev det sedan straffar som fick avgöra hela lagens interna säsong.

Där klev Mark Owya fram som stor hjälte efter att ha räddat två av tre straffar. En tung förlust för AIK inför ett närmast fullsatt Globen som hade bäddat för fest.

”Fler och bättre chanser”

– Det är alltid tungt att förlora matcher men ska man vara ärlig har Djurgården kanske fler och bättre chanser. Men en jämn och hård match och vi hade behövt de tre poängen bättre än Djurgården hade behövt, säger AIK:s tränare Roger Melin.

Istället är Djurgården derbyvinnare 2010/2011 och kan titulera sig bäst i staden. Något mer möte ser det inte ut att bli i år då AIK sladdar i tabellen och ser ut att missa slutspel.

– Vi gör ingen större match så det var skönt att vinna. Poängen var viktigast, säger Djurgårdens Mika Hannula.

ARTIKELN HANDLAR OM