Zuccarello till farmarligan

HOCKEY

Får betala för Rangers fiasko

NEW YORK. Mats Zuccarello får betala för New York Rangers nedgång på slutet.

Den norske artisten skickades på fredagsmorgonen till farmarligan.

Så sent som i tisdags hade New York Rangers sju poäng ner till strecket och således ett till synes fast grepp om en slutspelsplats.

Men efter två miserabla insatser mot Buffalo och – framförallt – New York Islanders de senaste två dygnen har marginalen krympt till blott tre och om Carolina vinner sina matcher

Nu tar ledningen konsekvenserna av nedgången och stuvar om i spelartruppen. Ett av offren blir Sverige-bekante norrmannen Mats Zuccarello.

Han skickades, enligt AHL:s transaktionslista,  på fredagsförmiddagen till farmarligan och får resten av säsongen spela med Hartford Whale.

”Zuke”, som den 23-årige ex-modoiten kallas i Nordamerika, kallades upp till Rangers efter halva säsongen och gjorde inledningsvis stor succé, bland annat med några spektakulära straffmål.

Men på slutet har han fått mindre och mindre istid och till och med petats i ett antal matcher – och nu tvingas han alltså lämna Manhattan.

Enda chansen  Zuccarello – som spelat sammanlagt 41 NHL-matcher och stått för sex mål och 16 assist  – har att få återvända till det eventuella slutspelet är att någon i truppen skadas.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL