Adam Larsson hyllad i sin NHL-debut

HOCKEY

Skellefteå-talangen med mest speltid av alla backar i Devils

1 av 9 | Foto: Zäta firar sitt mål.

NEWARK. Det blev förlust och ”nollning” – men Adam Larsson övertygande ändå i sin NHL-debut i natt.

– Tja, det är svårt att vara nöjd när man får stryk, men jag tycker i alla fall att jag gjorde fler bra saker än dåliga, säger den 18-årige rookien som fick mest istid av alla New Jersey-backar till Sportbladet efter 3-0-förlusten mot Philadelphia.

New Jersey Devils hade hoppats på en mer lyckad öppning den här säsongen, särskilt som fjolåret började så katastrofalt, men

det gick alltså inte alls i premiären mot divisionsrivalen Philadelphia Flyers i natt.

De hade svårt att skapa något alls framåt och var slarviga bakåt och till slut blev det förlust med svidande 3-0,.

Men en ljusglimt fanns det ändå:

Adam Larsson.

Hyllas av backkollegan

Precis som under försäsongen var han så trygg och säker i sitt agerande att han förärades mest istid av alla backar i Devils (drygt 20 minuter) – och så fort hemmalaget fick powerplay var det den 18-årige rookien som fick agera ankare på blålinjen.

– Det är helt otroligt att han är så lugn och har sånt självförtroende i den unga åldern. Det måste vara det där trygga norrländska, säger backkollegan Henrik Tallinder när vi möter förlorarna i omklädningsrummet i ”The Rock” efteråt.

Och Adam själv är också hyggligt nöjd med sin allra första match i världens bästa liga.

– Ja, det kändes väl hyfsat. Jag blandade väl och gav men tycker i alla fall att jag gjorde fler bra saker än dåliga, säger han.

”Kan inte gräva ner sig”

– Samtidigt är det svårt att vara nöjd när vi förlorar och matchen ser ut så här. Vi kan inte vinna när vi aldrig  får in pucken bakom deras backar och dessutom drar på oss så många utvisningar.

Nervöst?

– Ja, lite grann, men det släppte ganska fort. Nu har jag känt på det och det är bara att köra vidare. Man kan inte gräva ner sig för det här.

Lilja: ”Vi är hungriga”

För Flyers – i princip ett helt nytt lag – har säsongen börjat perfekt med två raka segrar, först mot regerande mästarna Boston och sedan alltså divisionsrivalen New Jersey.

– Ja, det har sett bra ut. Framförallt är vi väldigt hungriga. Alla vill verkligen jobba hört, säger skånske baken Andres Lilja.

Han är en av många nykomlingar i City of brotherly love och trivs utmärkt.

– Det känns riktigt kul att spela här. Man får ju till och med vara med i offensiven, inte bara slå iväg puckarna som i Anaheim. Jag tycker jag hamnat rätt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL