”Vore korkat att inte avvakta...”

HOCKEY

Brynäs hoppas fortfarande på Ekholm: ”Väntar och ser”

Foto: Mattias Ekholm.

Brynäs ska ha en back till – det slog klubben fast under ett möte i går.

Om det sedan blir Mattias Ekholm, som får börja säsongen i NHL, återstår att se.

– Det vore otroligt korkat att göra någonting förhastat, säger sportchefen Michael Sundlöv.

33 poäng på 55 matcher, landslagsspel och årets rookie i elitserien.

Mattias Ekholm slog igenom med dunder och brak under sin debutsäsong i Brynäs – och fick Nashville Predators att vilja ha över honom till NHL.

Men turerna om var 21-åringen egentligen får inleda årets säsong, om han tar plats i NHL-truppen, har varierat de senaste dagarna.

Backen fick först beskedet att han inte tar en plats i Nashville, för att i nästa ögonblick bli en av sju backar då Francis Boullion placerats på skadelistan.

Håller plats öppen

Brynäs håller en plats öppen för Ekholm och hade ett möte under onsdagen för att diskutera om det fortfarande är lönt att vänta på stjärnan.

– Vi är rörande överens om att vi ska ha in en till back i truppen, men lika överens om att vi väntar och ser hur det utvecklar sig för Ekholm, säger sportchefen Michael Sundlöv till Gävle Nyhetsbyrå.

Ni är inte oroliga för att vänta för länge?

– Nej, om det funnits ett annat namn vi ville ha till hundra procent skulle det kännas lite oroligt. Men just nu är det värt att vänta. Det är så att säga ingen som behöver ha något besked redan i morgon. Vi väntar, men scannar samtidigt hela tiden marknaden.

”Ska ha en back till”

För klubben har koll på andra alternativ.

– Det dyker upp namn titt som tätt, alla vet att vi ska ha en till back. Men vi har åtta backar och har spelat hyfsat bra hittills, så det är ingen brådska, säger Sundlöv.

Hur länge kan ni vänta?

– Egentligen till sista januari. Men vi följer händelseutvecklingen dag för dag. Nashville Predators börjar NHL med två bortamatcher på två dagar, först Columbus natten mot lördag och sedan St Louis natten mot söndag. Den täta matchningen öppnar för att Mattias Ekholm kommer att få speltid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF