Playoff nära för Almtuna

HOCKEY

Storseger borta mot Borås

Foto: BILDBYRÅN

Almtuna tog en planenlig seger borta mot avsågade Borås, och nu är playoffplatsen nära för fjolårets skrällgäng.

Laget har sex poäng ner till åttan Malmö med två matcher kvar att spela.

– Vi ska inte ta ut något i förskott, vi måste ha en poäng till, säger Robert Kimby.

Almtuna var fjolårets stora skräll i serien, när man efter en fin säsong och ett imponerande playoff tog sig hela vägen till kvalserien.

Efter säsongen lämnade tränarna och ett koppel nyckelspelare laget, och i höstas halkade laget efter i tabellen, och playoff såg länge ut att bli en dröm. En vinsttrend på nio raka matcher i december och januari ändrade dock på läget, och efter att ha tagit en säker 5-2-seger på bortaplan mot Borås är playoff nu nära.

– Det är ingen hemlighet att vi hade lite trubbel i början, men vi tog oss samman som lag och det i kombination med bra målvaktsspel gjorde att vi välförtjänt började vinna matcher, säger centern Robert Kimby.

”Inget i förskott”

Seriesexan är sex poäng före serieåttan Malmö och behöver således bara plocka en poäng på de två återstående matcherna – Tingsryd borta och Bofors hemma – för att säkra playoffplatsen.

– Vi ska inte ta ut något i förskott, vi måste ha en pinne till, men det var en viktig seger för oss, säger Robert Kimby.

– Annars var det ingen höjdarmatch mot Borås, vi tar tillvara på våra chanser och Adam Reideborn spelar bra i mål, det är det som gör att vi vinner.

ARTIKELN HANDLAR OM