Uppgifter: Holös nobbar Färjestad – för spel i Brynäs

HOCKEY

Jonas Holös är på väg tillbaka till Sverige och elitserien.

Men det blir inte till den tidigare klubben Färjestad – i stället är det Brynäs som är närmast norrmannens underskrift.

– Brynäs är en bra klubb, säger Holös till Sportbladet.

Jonas Holös, 24, hade två framgångsrika säsonger i Färjestad mellan 2008 och 2010. Norrmannens storspel gjorde att Colorado Avalanche fick upp ögonen och plockade över honom till NHL där fick han förra säsongen göra 39 matcher, varvat med spel i klubbens farmarlag Lake Erie Monsters i AHL.

Inför denna säsong fick han dock tidigt under lagets training camp beskedet att han inte får plats i NHL-truppen och då valde Holös att åka hem till Norge.

Nu riktar han in sig på Europa.

– Jag vet inte var än. Men det blir väl under den närmaste veckan besked kommer. Jag har tänkt både på elitserien, Ryssland och även Schweiz, jag får se vad det finns för bud och bestämma mig, säger Holös.

”Jag pratar med dem”

Enligt Sportbladets uppgifter är Brynäs nära en signatur med norrmannen, men även Frölunda har visat ett starkt intresse och är med i förhandlingarna.

Andra elitserieklubbar som har hört av sig är Timrå, Modo och Färjestad.

Du har rätt långt gångna förhandlingar med Brynäs?

– Ja, jag pratar med dem i alla fall. Vi får se vad det blir.

Vad har ni sagt?

– De har sagt att de vill ha dit mig. Det är väl vad man kan säga.

Syster i damlaget

Vad säger du om Brynäs?

– Det känns som en bra klubb. Det är en klubb med historia, de har varit i elitserien länge och har varit en storklubb. Och det känns som att det har något på gång. Det är en bra klubb, men jag kan inte säga för mycket heller. Man vet aldrig vad det blir.

I Brynäs ska Holös bli ersättaren för Mattias Ekholm som man har hoppats skulle återvända från Nordamerika, men häromdagen NHL-debuterade för Nashville Predators.

Därför har Gävleklubben presenterat ett bra ekonomiskt upplägg samtidigt som man har ett unikt ess i rockärmen – Jonas syster Silje Holös återfinns i klubbens damlag.

– Det är alltid kul att ha familjen nära, så det påverkar positivt, säger Jonas Holös.

Som inom de närmsta dagarna lär ta definitivt beslut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF