Evenssons brandtal till krisklubben

HOCKEY

Guldtränaren inkallad för att motivera FBK-spelarna: ”Bra med ny röst”

Krisen i Färjestad gör att klubben kallar in det stora gardet.

I går fick tränarlegendaren Conny Evensson hålla ett brandtal för spelarna.

– Jag hoppas det gav dem något, säger Evensson.

Dessutom vill klubben ha in Jörgen Jönsson i båset.

Foto: MOTIVERADE? Anton Grundel och Sanny Lindström fick i går lyssna på Conny Evensson som kallades in av Färjestad för att försöka motivera spelarna. Färjestad ligger sist i elitserien på nio poäng.

Färjestads bedrövliga start på säsongen gör att man testar alla möjliga knep för att vända trenden. Efter elva omgångar står de regerande mästarna fortfarande utan trepoängare och i går kallades guldtränaren Conny Evensson, numera i klubbens styrelse, in för att hålla ett brandtal för spelarna.

– Jag var med som en gästföreläsare en halvtimme. Mer var det inte, säger Evensson själv som vill tona ned krislösningen.

Vill inte ta över laget

Kände du att det gav spelarna något?

– Jag har ingen aning. Jag hoppas det. Men jag vill inte kommentera mer, det är Niklas (Czarnecki) som tar det. Jag är med inom Färjestad, har varit det inom fyra-fem år, och vill de att jag ska komma ned och snacka med spelarna så sticker jag ned – det är inte mer med det.

Har du fått någon förfrågan att kliva ned i båset?

– Nej, nej, nej, nej.

Och du är inte intresserad att göra det?

– Nej, nej. Det är ur tiden för längesen.

I talet Evensson höll pratade han om energi inom gruppen. Att, trots det prekära läget, sprida positiv energi i och kring omklädningsrummet.

– Det är inga nya grejer men det är en ny röst att lyssna på så det kan ju vara bra. Man vet ju vad han har gjort så det är substans i det han säger, säger backen Kristofer Berglund.

Jönsson kan förstärka

Har ni spelare fortfarande förtroende för huvudtränaren Niklas Czarnecki?

– Ja. Det är inte han som spelar. Han ger oss alla verktyg vi behöver så det är upp till oss, man måste gå till sig själv – just nu är det vi som inte presterar.

Trots uttalat stöd för Czarnecki, både från ledningen och från spelarna, vill man dock förstärka i båset. Den tidigare spelaren Jörgen Jönsson har fått en förfrågan att återgå till båset som assisterande tränare och kommer lämna besked innan helgen är över.

ARTIKELN HANDLAR OM