”Kan inte hålla på att ge bort poäng"

HOCKEY

Sågade laget efter förlusten

Frölundas dragkedja avgjorde matchen.

Efteråt sågade Luleås kapten egna laget.

– Vi är veka och klena. Vi kan inte hålla på och ge bort poäng på det här sättet, säger han.

Jari Tolsa och Magnus Kahnberg kom tillbaka till Frölunda inför säsongen och återförenades med Joel Lundqvist. Mot Luleå vände Frölundas dragkedja matchen.

Ville Viitaluoma gav Luleå ledningen i den första perioden. Men Nicklas Lasu kvitterade efter att han svarat för en fin dribbling.

Fem minuter senare satte Kahnberg 2-1 efter att han snappat upp en retur. I den andra perioden kvitterade Johan Harju efter åtta poänglösa matcher.

Men Förlundas  succékedja skulle avgöra. Jari Tolsa satte segermålet till 3-2 i mitten av sista perioden.

– Vi har spelat många år tillsammans, vi vet var vi har varandra på isen. Det underlättar ju. Det känns väldigt bra, men jag tycker alla fyra femmor skapar många chanser, säger matchhjälten till Canal plus.

”Vi bjuder in dem"

Efteråt förlusten var det besvikna Luleå-spelare som först inte ville intervjuas.

– Jag tycker inte att Frölunda spelar speciellt bra, vi bjuder in dem. Vi har en poäng den här matchen. Men vi är veka och klena. Det är bara att vara ärlig och se sig själv i spegeln, säger lagkaptenen Niclas Wallin till Canal plus och fortsätter:

– De krigade till sig tre poäng. Vi kan inte hålla på att ge bort poäng som vi gjorde i dag. De är alldeles för mycket värda.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF