Spelarkris i Brynäs – däckat av kräksjuka

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-03

Svårt att få ihop lag

Jonas Nordquist och Magnus Kahnberg.

Fyra spelare är borta på JVM och nu har delar av Brynäs redan utgallrade trupp sänkts av vinterkräksjukan.

Magnus Kahnberg och Jonas Nordquist missade båda dagens träning och nu får laget svårt att få ihop full trupp till morgondagens match mot Linköping.

– Ett alternativ är att spela med tre centrar och fyra ytterforwardspar, säger assisterande tränaren Janne Larsson till Arbetarbladet.

Följ ämnen
Brynäs IF

Lasse Jonsson missade tre matcher efter elitseriens omstart på grund av en aggressiv magsjuka. Nu har två nya spelare däckats i Brynäs.

”Insjuknade snabbt”

Magnus Kahnberg, Jonas Nordquist samt assisterande tränaren Tommy Jonsson saknades alla tre på förmiddagens träning.

– Både "Kahna" och "Nordan" insjuknade ganska snabbt efter matchen mot Luleå i går och ingen kunde träna nu. Vi måste avvakta ett tag till men visst känns det mindre troligt att de kan spela matchen mot Linköping, säger assisterande tränaren Janne Larsson till Arbetarbladet.

Svårt få ihop lag

Med fyra spelare borta på JVM får Brynäs nu slita för att ens få ihop ett fullt lag till morgondagens match mot Linköping.

– Vi har ju Ludde Rensfeldt som var extra forward senast att kasta in och så får vi avvakta och se hur vi ska formera laget. Ett alternativ är att spela med tre centrar och fyra ytterforwardspar – men jag ska prata med Niklas (Czarnecki, huvudtränare) först och det blir nog inte bestämt förrän i morgon hur laget ser ut, säger Janne Larsson.

Följ ämnen i artikeln