Steensäker vinst för Blues

HOCKEY

Steen och Berglund sänkte Vancouver med sina tre mål: ”Riktigt kul”

NEW YORK. Vancouver Canucks hade det stentungt i natt.

För att inte säga steentungt.

De blev nollade av St. Louis Blues – och svenske Alexander Steen dundrade in två mål.

– Ja, det går bra nu, men jag har nya kedjekamraterna Jason Arnott och Jamie Langenbrunner att tacka för allt. Jag trivs oerhört bra med dem, säger Alex till Sportbladet efter 3-0-segern.

Jo, bröderna Sedin och Alexander Edler hade all anledning att sura över duktiga landsmän som kom upp till British Columbia och ställde till det i natt.

För inte nog med Alex Steen.

Det tredje och sista målet gjordes dessutom av Patrik Berglund.

– Det var riktigt snyggt, Kevin Shattenkirk slog en grym macka på backhand snett bakåt och ”Bulan” bara snärtade in pucken, säger Steen när vi når honom efter slutsignalen.

Tackar kedjekamraterna

Dessförinnan hade han alltså själv gjort två mål – och det var inga fel på dem heller.

– Tja, det är ju kul att få göra mål men jag tackar mina nya kedjekamrater, säger han.

Det är veteranerna Jason Arnott och Jamie Langenbrunner det, värvade till St. Louis inför den här säsongen – och den 27-årige svensken insisterar på att det är deras förtjänst att han hunnit göra fem mål på nio matcher

– Jag har dem att tacka för allt, jag bara slår in returer här och där. Vi trivs väldigt bra ihop, även utanför isen. Det är suveräna killar, menar han.

Blues har överhuvudtaget fått en fin start på säsongen och ligger nu sjua i den västra tabellen.

Vancouver under slutspelsstrecket

– Det började hyggligt. Sedan hade vi en riktigt usel match i Los Angeles. Men sedan har det blivit bättre och bättre och de senaste tre-fyra matcherna kan vi vara väldigt nöjda med, säger Alex Steen.

– Vi visste redan från början att vi hade ett bra lag på papperet, men nu spelar vi som vi ska också. Det är riktigt kul.

I Vancouver är tongångarna inte lika muntra, milt uttryckt.

Det här var andra gången på en dryg vecka Canucks blev nollade på hemmaplan och fjolårsfinalisterna ligger nu, efter tio spelade matcher, under slutspelsstrecket.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL