Hjälten: ’Har inte mått bra’

HOCKEY

Kahnberg målskytt igen: ”Jag kommer knappt ihåg senast”

Foto: Foto: SCANPIX
Magnus Kahnberg inledde målskyttet i gårdagens match mot Modo – ett mål som var efterlängtat.

Gävle. Tre månader. Så länge hade Magnus Kahnberg måltorka. I går var han tillbaka med besked och fick spela dubbla byten.

– Jag har inte mått bra av att vara bänkad, säger Magnus Kahnberg.

Det var varit en turbulent säsong för Magnus Kahnberg så här långt. Skador, måltorka och till sist bänkad och bortplockad från kedjan tillsammans med kompisarna Sebastian Lauritzen och Jonas Nordquist. Mot Modo gjorde han sitt första mål på 96 dagar. Det förra kom den 4 november mot Färjestad

– Ja, det var så länge sedan att jag knappt kommer ihåg det, säger Magnus Kahnberg.

Spelade dubbla pass

Många trodde att den forna skyttekungen var på väg bort från Brynäs eftersom han var bänkad i tre matcher på raken och fick sparsamt med speltid därefter fram tills transferfönstret stängde häromdagen. I går spelade han drygt 15 minuter och fick spela dubbla pass i sista perioden.

– Det var kul att få spela med Lauritzen och Nordquist igen, jag behöver mer speltid för att få tillbaka min tajming. Det har varit jobbigt att sitta bredvid och man mår inte bra av att vara bänkad, säger Magnus Kahnberg.

”Tittar bara uppåt”

Som gärna vill förlänga kontraktet med Brynäs när det går ut efter säsongen.

– Absolut, det vill jag. Men vi har inte börjat förhandla om det än och jag måste nog visa mer vad jag kan för att de ska vilja ha mig. Jag har ingen bra säsong i ryggen. Jag får se till att spela bra i resten av matcherna som är kvar av serien och i slutspelet för dit ska vi. Vi tittar bara uppåt i tabellen och nu har vi häng på Luleå ovanför oss, säger Magnus Kahnberg.

Tränare Niklas Czarnecki var också nöjd med Kahnberg i segermatchen mot Modo.

– Han tog chansen när han fick den. Han var strålande och gjorde det mesta rätt: skapade chanser, drev på mål, vann pucken och inte minst gjorde han mål, säger Niklas Czarnecki.

Brynäs vinst igår var deras första på fem försök mot Modo den här säsongen. Trots att Brynäs nu tagit poäng i sju matcher på raken var det blott andra gången de klarat av att ta två trepoängare på raken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF