Beskedet om Lasch: ”Bättre än befarat”

avSimon Sjöstrand

Positiva besked för Frölunda.

Poängkungen Ryan Lasch, 31, kan vara aktuell för spel redan i nästa vecka.

– Det var bättre än befarat, säger tränaren Roger Rönnberg till klubbens hemsida.

Redan i går kväll, efter segern mot Brynäs, öppnade Roger Rönnberg för en förhållandevis snabb comeback för sin stjärnforward.

– Besked i morgon, men jag är försiktigt positiv där. Tror inte han spelar på lördag, men till slutspelet så…, sa Rönnberg till Sportbladet innan han lämnade Gavlerinken.

Och det är en diagnos som verkar stämma.

Det var i onsdagens möte mellan Frölunda och Malmö som olyckan var framme.

Bara 20 sekunder in i matchen fick Ryan Lasch, 31, ledas av isen efter att ha fastnat med skridskoskenan i sargen och vridit till foten.

Poängkungen kördes till sjukhus där det konstaterades att inget var brutet.

Missar helgens match

– Det kan vara ett ledband som är av eller vad som helst, och det tar tid. Jag avvaktar med att vara positiv, sa lagkamraten Joel Lundqvist.

På fredagen kom positiva besked.

Skadan var inte så farlig som befarat och Lasch kan vara aktuell för spel redan i nästa vecka.

– Det var bättre än befarat. Ryan har en skada lower lower body, men kommer att spela mer den här säsongen och det är positivt för oss. Från nästa vecka tar vi det dag för dag och ser hur det utvecklar sig, säger tränaren Roger Rönnberg till Frölundas hemsida.

Lasch, som missade torsdagens möte med Brynäs, kommer inte att finnas med mot HV71 på lördag, men kan komma att göra comeback mot Växjö på tisdag.

Vad gäller Mats Rosseli Olsen, 26, väntas besked senare under fredagen. Frölundastjärnan lämnade matchen mot Brynäs med en befarad huvudskada.

ARTIKELN HANDLAR OM