Tvingas sluta – 21 år ung

Hjärnskakningar stoppar "Bajen"-målvakt

Hammarby-målvakten Josef Nilsson har tidigare lyckats återvända till isen från fyra hjärnskakningar, men den femte blev en för mycket.

I dag meddelade han att hockeykarriären avslutas – blott 21 år gammal.

– Jag har försökt att komma tillbaka även efter denna gång, men rädslan att få en till hjärnskakning är för stor, skriver Nilsson i ett öppet brev på klubbens hemsida

Sanny Lindström, Cam Abbott, Patrik Andersson, Jeremy Colliton, Albin Blomqvist, Niclas Wallin… Listan över spelare som de senaste åren tvingats sluta på grund av hjärnskakningar kan göras lång.

Nu har den adderats med ännu ett namn.

Under tisdagen deklarerade Hockeyettan-klubben Hammarby att dess målvakt Josef Nilsson har valt att lägga plockhandsken på hyllan till följd av en serie hjärnskakningar.

Den första inträffade redan när han var 17 år och spelade med Linköpings J18-lag.

Därefter har Josef Nilsson diagnostiserats med ytterligare fyra hjärnskakningar och i fjol begränsades speltiden i ”Bajen”-tröjan till 12 matcher.

"Kommer aldrig sluta älska sporten"

Trots förhoppningar om comeback den här säsongen upplever han nu ha kommit till vägs ände.

"Jag har inte mått bra, det har varit extremt jobbigt att komma tillbaka efter varje skada. Jag har försökt att komma tillbaka även efter denna gång, men rädslan att få en till hjärnskakning är för stor och med tanke på att jag endast är 21 år och har hela livet framför mig så väljer jag att lägga plocken på hyllan", skriver Josef Nilsson på Hammarbys webbplats.

Men hockeyn lämnar han däremot inte:

"Nu är det dags för mig att börja om från början igen och bli målvaktstränare. För saken är att oavsett om jag är tränare eller spelare så kommer jag aldrig sluta älska sporten”.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!