Luleå HF

Luleå värvar back med NHL-meriter

Av: 

Erik Karlsson

Brendan Mikkelson, var i Tampa Bay en sejour 2011-2013.
Brendan Mikkelson, var i Tampa Bay en sejour 2011-2013.

HOCKEY

Luleå har gjort klart med två nya spelare.

Unge centern Cristopher Mastomäki, 18, och NHL-meriterade backen Brendan Mikkelson som närmast kommer från Toronto Mariles i AHL.

– En väldigt kompetent back, säger Lars "Osten" Bergström på en direktsänd presskonferens. 

Luleås lagbygge fortsätter att växa.

I dag presenterade klubben två nya spelare. Från Västerås kommer 18-årige centertalangen Cristopher Mastomäki på ett tvåårskontrakt.

– En stor center, typisk klassisk modern tvåvägscenter. Han har en otrolig tävlingsinstinkt och det borgar för en bra utveckling hos oss, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.

"Fantastiskt skott"

Det klart tyngsta nyförvärvet, Brendan Mikkelson, har också meriter från spel i Västerås, i hans fall från lockoutåret. Närmast kommer han från AHL-spel i Toronto Marlies. På meritlistan finns också 131 matcher i NHL.

– En väldigt kompetent back, en stor spelare som är otroligt vältränad och stark i sitt agerande sen har han ett fantastiskt skott och en ledartyp. Det är en back som vi kommer väldigt mycket nytta av, säger Lars "Osten" Bergström.

Inget nytt med Ledin

Med det har Luleå åtta backar och tretton forwards på kontrakt, men fler ska in.

– Vi siktar på ytterligare en back och två forwards, sen får vi kanske lugna upp oss lite, säger Bergström och fortsätter:

– Vi letar efter poängkvalitet och powerplaykapacitet.

En av de spelarna som inte har fått ett nytt kontrakt är Per Ledin och "Osten" är fortsatt återhållsam med nyheter i det ärendet.

– I dagsläget har vi inte kommit längre, säger han.

Luleås sportchef har däremot förhoppningar om att Daniel Zaar spelar i laget även nästa säsong, men han ska först åka över och försöka ta en plats i Columbus.

– Zaar trivdes otroligt bra här och om det inte går i lås för honom så är möjligheterna stora att han återvänder, säger Bergström.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå HF

”Osten” Lars Bergström

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan