Matchstraff – efter ”blind side"-smäll

Svensken skickades ut: ”Utvisningen var korrekt”

NEW YORK. Gabriel Landeskog åkte på ett matchstraff i natt – efter ha sänkt Bostons Brad Marchand med en så kallad ”blind side”-tackling.

– Jag tror att Gabriel bara försökte ta sig förbi honom, men det blev som det blev och utvisningen var korrekt, säger Colorado-coachen Patrick Roy.

Andra perioden i TD Garden hade pågått i knappt sex minuter när Brad Marchand – själv känd som en av NHL:s mest provocerande uppviglare – fick pucken mitt i Colorados zon.

I samma stund kom en backcheckande Gabriel Landeskog stormande diagonalt genom zonen – och knockade Boston-stjärnan med en tackling som huvudsakligen tog axel mot axel men var ”blindside” då han aldrig såg svensken komma.

Fick fem minuter

Marchand snurrade ett par varv i luften innan han for i isen, men kom snabbt på fötter och skickade en högerkrok rakt i Landeskogs ansikte.

För det bestraffades han med två minuters utvisning.

Landeskog å sin sida fick fem minuter – och därmed automatiskt matchstraff.

– Jag tror att Gabriel bara försökte ta sig förbi och komma framför honom, men det blev som det blev och utvisningen var korrekt, säger Avalanche-coachen Patrick Roy till klubbens hemsida.

På gamla vännerna

Svenske lagkamraten Carl Söderberg säger till Sportbladet att han inte såg situationen och därför inte har några kommentarer.

Han hade dessutom annat tänka på, för han la grunden till det som till slut blev en 3–2-seger med sitt andra mål för säsongen – på sina gamla Bruins-kompisar.

– Fast att det spelar mig faktiskt ingen roll att det var mot just Boston, säger skåningen.

– Jag är bara glad att vi vann och att vi gjorde en bra match. Det känns som att vi är på väg åt rätt håll nu.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!