Henrik Tallinder

VM-guldbacken lägger av

Henrik Tallinder meddelar sitt beslut på sociala medier

Av: 

Erik Karlsson

Tomas Ros

HOCKEY

VM-guld, OS-silver och 678 NHL-matcher.

Men nu har Henrik Tallinder, 39, beslutat att karriären är över.

”Saknaden av allt detta kommer vara stor!”, skriver han på Facebook.

Henrik Tallinder gjorde sin första SHL-match (dåvarande Elitserien) säsongen 1996/97 för moderklubben AIK. Totalt blev det 22 seniorsäsonger i toppishockeyn för den defensivt skickliga backen, men efter tre år i TPS i finska ligan väljer nu Henrik Tallinder att lägga av.

På sitt Facebook-konto skriver han:

”Då så gott folk. Inga fler svett luktande omklädningsrum, inga fler video möten, inget mer blaskigt omklädningsrums kaffe, inga gemensamma uppvärmningar, inga skavsår på fingrarna av vaxade skridskosnören eller avhyvlingar av frustrerade coacher. Men inte heller oändlig glädje efter en viktig vinst, eller skön belåtenhet efter en avslutad hård träning. Saknaden av allt detta kommer vara stor! Men allra mest kommer jag att sakna de otroliga människor jag spelat med och coachats av, samt alla dem som jobbat runt lagen och kurerat mej, hjälpt mej, kritiserat mej, och lyft upp mej när det behövts. Alla har ni i mindre eller större roller påverkat och format mig till den jag är idag. Tack!

”Värlsmästare på hemmaplan”

Till sist, mitt största tack och all min kärlek till min familj som uppfostrat, uppmuntrat, stöttat och älskat mig i vått och torrt, ni är mitt allt! ”

Från 2002 till till 2014 var Henrik Tallinder en given NHL-spelare i Buffalo och New Jersey som också han med att vinna VM på hemmaplan 2013 och OS-silver 2014 i Sotji.

Efter att han lämnade AIK 2000 gjorde han också en säsong i Linköping under lockoutsäsongen 2004/05 då Tallinder blev den stjärnspäckade säsongens allra bästa spelare i plus/minus-statistiken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Henrik Tallinder

LÄS VIDARE

Fruns ”hån” av Anders Svenssons löpband hyllas

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Tallinder

NHL

Tre Kronor