”Vi kan inte acceptera den här skiten”

avJohannes Hägglund

HOCKEY

LINKÖPING. Raset bara fortsätter för Linköping.

Laget är nu utanför slutspelsplats – och SHL-kontraktet till nästa säsong är fortfarande inte säkrat.

– Vi måste inse allvaret. Ett allsvenskt kval är inte jättekul kanske, säger Linköpings lagkapten Eddie Larsson.

Linköping har radat upp förluster den senaste tiden och östgötarna lyckades inte bryta trenden mot Luleå. Norrbottningarna vann med 3-0 och därmed har Linköping endast en vinst på de tio senaste matcherna. En som var självkritisk efteråt var lagkaptenen Eddie Larsson.

– I tredje tar jag en dum utvisning och 3-0-målet är till större delen mitt. Klart det är frustrerande. Man vill steppa upp och leda laget. Där är vi inte just nu, säger Larsson.

Eftersom Brynäs vann mot Malmö är Linköping nu för första gången den här säsongen utanför slutspelsplats. Samtidigt skiljer åtta poäng ner till Mora på kvalplats, med tre omgångar kvar att spela.

– Vi har snackat om slutspel och att vi ska uppåt, men nu måste vi inse allvaret. Det är inte långt ner och vi måste ta poäng för att klara det. Man vill inte vara negativ heller. Vi vill gå för slutspelet, men vi måste som sagt inse allvaret. Ett allsvenskt kval är inte jättekul kanske, säger Larsson.

Skrämmer det?

– Ja, det klart det gör. Då börjar man snacka klubbens existens och sådana grejer. Vi måste ta oss i kragen och plocka poäng, säger Larsson.

Forwarden Andrew Gordon om tabelläget och att Linköping, som inledde säsongen så bra, nu är utanför slutspel:

– Det gör mig mer arg att kolla tabellen och tänka på hur det hade kunnat vara om vi vunnit tre matcher mer på säsongen. Då hade vi inte ens varit nära den här situation. Jag kollar vad som har hänt efter varje omgång och sedan går jag vidare. Jag försöker sköta det jag kan påverka. Det är det enda jag har kontroll över, säger Gordon.

På lördag väntar returmöte mellan Linköping och Luleå i Coop Arena.

– Det vi kan med oss från den här matchen är att vi kan spela mot dem och att vi inte är rädda för dem. Men man måste ha lite pissed off-attityd. Vi kan inte acceptera den här skiten. Börjar vi acceptera dåliga vanor och insatser som inte räcker till blir det den du är. Man kan inte acceptera att man blir en förlorare. Vi måste spela som att vi är less på det. För jag är less på det, säger Andrew Gordon.

 
GÅ 2 FÖR 1 på SHL – Läs mer här
 

Så spelas SHL och kvalet till SHL 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM