SSK:s fräcka värvningskupp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-03

Finsk supertrio ska ta laget till SM-slutspel

Här är Södertäljes fräcka värvningskupp.

Tre av finska ligans hetaste spelare.

Nästa säsong spelar skyttekungen Hannes Hyvönen och backarna Topi Jaakola och André Benoit i SSK.

Följ ämnen

Nykomlingen Södertälje och slutade nia i elitserien och var länge med i kampen om den sista slutspelsplatsen. Nästa säsong är det bara slutspel som gäller.

– Självklart siktar vi på att bli bättre. Just nu jobbar vi hårt för att se om vårt hus, säger Södertäljes sportchef Stefan Nyman.

Vill inte kommentera

Enligt vad Sportbladet erfar har klubben redan gjort klart med en meriterad trio till nästa säsong. Hannes Hyvönen, Topi Jaakola och André Benoit är sedan en tid tillbaka överens med Södertälje.

– Jag känner till alla tre och det är bra spelare, men att de skulle vara klara för oss vill jag inte kommentera, säger Nyman.

– Jag kommenterar inte enskilda spelare med respekt för alla parter. Om och när något är klart kommer vi att gå ut med det, säger Nyman.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer övergångarna att bekräftas när de tre nyförvärven spelat klart borta i Finland. Jaakola och Hyvönen är klara för final med Kärpät medan Benoits Tappara ska spela i match om tredje pris.

Spelat med Pakaslahti

Hannes Hyvönen behöver ingen närmare presentation. Den högerfattade forwarden var en fruktad skarpskytt under två säsonger i Färjestad, där han bland andra hade Leif Strömberg som tränare.

Hyvönen har dessutom spelat tillsammans med SSK-centern Petri Pakaslahti i både Kärpät och Jokerit.

Den här säsongen har varit Hyvönens poängmässigt bästa någonsin. Han kom trea i poängligan med 66 poäng på 54 matcher.

Kanadensaren André Benoit har gjort dundersuccé under sin första säsong i Finland. Totalt gjorde den spelskicklige backen 38 poäng, bara förre Timråbacken Teemu Aalto var bättre med 40 poäng. Jaakola är den mest anonyma av de tre. Precis som Hyvönen spelar han för toppklubben Kärpät där han är inne på sin åttonde säsong.

Följ ämnen i artikeln