Lockas till superligan

Nordic Trophy vill ha med Malmö och Vålerengen

LINKÖPING. Nordic Trophy vill expandera med ytterligare två lag till nästa säsong.

Högst upp på önskelistan: Malmö och norska Vålerengen.

– Vi har fått en förfrågan och beslutat att jobba för att vara med, säger Vålerengens klubbdirektör Jan Tore Kjaer.

Foto: Espen Hildrup, Bildbyrån (MONTAGE)
Tio blir tolv Nordic trophy vill utöka med två lag nästa säsong och flörtar nu med Vålerengen och Malmö.

Nordic Trophy startade för tre år sedan med fyra svenska och lika många finska lag. Inför årets turnering utökades den till tio lag.

Till nästa år vill organisationen ha med ytterligare två klubbar.

Men för första gången handlar det inte om lag från de högsta serierna i Sverige eller Finland.

I stället har långt gångna diskussioner förts med norska Vålerengen, som tränas av förre djurgårdsstjärnan Espen ”Shampo” Knutsen, och allsvenska Malmö.

”Två intressanta klubbar”

– Helt klart är det här två väldigt intressanta klubbar. Vi har uttryckt önskemål att vi gärna ser dem i Nordic Trophy, även om någon konkret inbjudan inte har skickats ut ännu, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber.

Jan Tore Kjaer bekräftar att intresset är ömsesidigt.

– På ett styrelsemöte i veckan bestämdes att vi ska jobba för att vara med redan nästa år. Hela konceptet känns väldigt spännande och vi är väldigt tända på att vara med, säger Kjaer.

Nordic Trophy ses som en vågbrytare för den nya nordiska liga som planeras. Att just Malmö och Oslolaget Vålerengen ligger högst upp på listan över attraktiva­ lag är ingen tillfällighet

Gemensamt för de bägge klubbarna är att de har moderna arenor, kommer från städer med ett stort befolkningsunderlag, och finns i områden med många expanderade och penningstarka företag.

Flörtar med Vålerengen

Redan i år har klubbarna i Nordic Trophy inlett en charmoffensiv mot just Vålerengen och Malmö. Djurgården och Färjestad möttes i Oslo, och under försäsongen har samtliga svenska NT-lag mött Malmö i träningsmatcher.