”En hundjävel där ute kan ju för fan fatta att det är HV 71 som är favorit...”

HOCKEY

Challe till attack mot tränarkollegan i SSK

Foto: Trött på tjatet ”Han (Strömberg) måste ha suttit ensam en lördagkväll och kommit på att ’ja, Timrå är nog en guldkandidat’”, säger en irriterad Challe.

Södertäljes tränare Leif Strömberg kallade Timrå för guldkandidat.

Den ”hyllningen” gillade inte Challe Berglund.

– Tjatigt. En hundjävel fattar väl att det är HV 71 som är guldkandidat, säger ­Timrå-tränaren.

Foto: Leif Strömberg var förgrymmad på domarinsatsen.

Presskonferensen efter Södertälje-Timrå hann knappt komma igång innan tränarna Leif Strömberg och Charles Berglund råkade i luven på varandra. Strömberg hyllade sitt lag för att ha gjort en så bra match mot en ”guldkandidat”.

Challe Berglund fnissade till lite lätt och skakade på huvudet.

Strömberg högg direkt.

– Vad garvar du åt?

– Jag garvar inte, svarade Challe.

”Tjatar hela tiden”

Efteråt ven sarkasmerna i luften nere i katakomberna under Axa Sport Center.

– Han tjatar hela tiden om att vi är guldkandidater och guldfavoriter. Det är hans ord, jag vet inte vad han fått det i från, ­säger Berglund.

Varför så irriterad?

– Det är tjatigt. Jag vet inte var han fått det i från. Han måste suttit ensam en lördagskväll och kommit på att ”ja, Timrå är nog en guldkandidat”.

Men är ni inte det då?

– En hundjävel fattar ju att det är HV 71, som leder serien, som är det. Vi ligger topp fyra och har ett bra lag. Men det är en jävla skillnad på det och vinna guld.

”Det var ohyfsat”

Leif Strömberg:

– Laget målades ju upp som en guldfavorit på upptaktsträffen inför säsongen. Timrå har tillhört toppen i flera år och har ett enormt bra lag, det är väl inget konstigt med det, säger Strömberg som i stället hade åsikter om Timrå-tränarens uppförande på presskonferensen.

– Han skrattade och jag frågade varför. Jag tycker det är kutym att man inte skrattar åt varandra när den ene pratar. Han hade ju haft sin chans att prata.

Besviken?

– Jag tycker det var tråkigt och ohyfsat. Själv skrattar jag aldrig åt någon på det sättet. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare.

Matchen? Timrå vände underläge 0–1 till seger 2–1. Pär Styf avgjorde i sudden death.

ARTIKELN HANDLAR OM