Hyllningen: ”Är i bättre form än någonsin”

Nye tränaren om långa samtalet med Lundqvist: ”Har tur”

avSimon Sjöstrand

Henrik Lundqvist har fått en ny tränare i New York Rangers.

Om David Quinn är imponerad över svensken?

– Han är i bättre form än någonsin, säger tränaren till nhl.com, och berättar om duons tre timmar långa samtal i Göteborg.

Henrik Lundqvist, 36, laddar för sin 14:e säsong i NHL.

Medan flera etablerade spelare lämnade New York Rangers under våren valde lagets storstjärna att stanna kvar på Manhattan, där han har fått en ny tränare i David Quinn, 52.

Efter fiaskosäsongen i fjol har amerikanen klivit in i stället för sparkade Alain Vigneault.

Och den nye tränaren är imponerad över svensken.

”Är lyckligt lottade”

I en intervju med nhl.com berättar Quinn att han besökte Lundqvist hemma i Göteborg tidigare i somras och pratade med målvakten i över tre timmar.

– Jag har insett att Lundqvist är i bättre form än någonsin, och att han vill vara en del av Rangers nya satsning, säger Quinn, och fortsätter:

– Vi hade ett bra samtal. Vi pratade om många olika saker. Vårt lag är inte olikt något annat, vi är beroende av en bra målvakt och är lyckligt lottade över att ha en av de bästa i världen.

Foto: Craig Lassig / TT / NTB Scanpix

Senast Quinn hade ett jobb i NHL var säsongen 2012–2013, då han var assisterande tränare för Gabriel Landeskogs Colorado Avalanche.

”Vill inte lägga bördan på någon”

De senaste åren har han däremot varit huvudtränare i Boston University, men också varit assisterande tränare i USA:s landslag.

Men nu får han alltså ett av de hetaste jobben i hockeyvärlden som huvudtränare för New York Rangers.

Laget spelar sin första ligamatch den 5 oktober, men Quinn har ännu inte bestämt vem som ska vara lagkapten.

– Vi har pratat om det i organisationen. Jag tror att en ny kapten bara träder fram, man vill inte lägga den bördan på någon som inte är redo för det. Så det kommer bara att hända, någon kommer att kliva fram och skilja ut sig från de andra, eller så händer det inte. Det löser sig.

ARTIKELN HANDLAR OM