SHL Svenska hockeyligan

Succén på väg bort från Frölunda

avAdam Borg

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

Jan Mursak värvades in till Frölunda under säsongen och gjorde succé direkt.

Nu kan den slovenske forwarden vara på väg bort från klubben.

Enligt schweiziska Neue Zürcher Zeitung kan SC Bern bli nästa klubbadress.

Frölundas uttåg i kvartsfinalen mot Malmö Redhawks var en stor missräkning för klubben som tog SM-guld säsongen 2015/2016. Efter att säsongen tog slut har flera nyckelspelare ryktats vara på väg bort från klubben. Bland annat avslöjade Sportbladet att backen Adam Almqvist bryter kontraktet med klubben och istället är på väg till Schweiz. Nu kommer nästa bakslag för klubben. Enligt schweiziska tidningen Neue Zürcher Zeitung är succéforwarden Jan Mursak också på väg bort från klubben.

20 poäng på 15 matcher

Enligt Neue Zürcher Zeitung är det SC Bern som både Mursak och Adam Almqvist ska vara på väg till. Den slovenske VM-spelaren värvades in under säsongen från KHL-laget Torpedo Nizhny Novgorod. Och det blev succé direkt för 30-åringen. I debuten mot HV71 blev Mursak tvåmålsskytt och totalt stod han för 20 poäng på 15 matcher i grundserien.

Sportbladet träffade Mursak, som tidigare spelat i både KHL och NHL, inför kvartsfinal-mötet med Malmö. Då hade slovenen ännu inte tagit något beslut angående framtiden men klargjorde att det inte var tal om en återkomst till varken NHL eller KHL. Nu kan det istället bli schweiziska ligan.

– Jag är inte redo att ta några beslut ännu, men jag gillar allt i Frölunda och tänker inte återvända till NHL eller KHL.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

ARTIKELN HANDLAR OM