PRISET – 25 MILJ

HOCKEY

Superkontraktet lockar hem Lundqvist

Foto: FRÖLUNDAS NYA LEDARE Joel Lundqvist får bra betalt – men då ökar också kraven. Som ny lagkapten i Frölunda ska han axla rollen som lagets ledare de kommande åren.

Inom kort bekräftar Frölunda sin drömvärvning.

Nu kan Sportbladet avslöja kontraktet som lockade Joel Lundqvist tillbaka till elitserien.

Värdet?

25 miljoner kronor.

Foto: Joel Lundqvist vid SM-guldet 2005.

Det har varit många turer kring Frölundas eventuella värvning av NHL-meriterade Joel Lundqvist.

Frölunda visste vad de ville ha men Lundqvist, som senast spelat i Dallas Stars, tvekade. Så sent som i juni berättade han för Sportbladet:

– Jag kommer att komma överens med Frölunda om det är så, men NHL är fortfarande nummer ett.

– Vi kan inte vänta hur länge som helst och kanske sätter en deadline, sa Frölundas sportchef Kent Norberg till Sportbladet i juni.

Ledin fick 19,5 milj

Den deadlinen sattes till 15 juli och nu är parterna enligt uppgift överens.

Frölunda erbjuder Lundqvist i ett kontrakt som löper över sex år, värt totalt 25 miljoner kronor – att jäm-föra med HV 71:s Per Ledin vars sexårskontrakt är värt 19,5 miljoner.

Lundqvists kontrakt bygger på en grundlön samt ett presations- och framgångsbaserat bonusavtal. För att hela bonusen ska betalas ut krävs till exempel ett SM-guld.

Ny ledargestalt

Som en extra krydda har Lundqvist erbjudits rollen som kapten.

Frölundas Kent Norberg är fortfarande förtegen om övergången.

– Joel ville ha några dagar till innan han bestämmer sig. Om han väljer oss är han givetvis en kandidat till kaptensbindeln.

Med ett C på bröstet och ett mångmiljon-kontrakt kommer förstås också ansvar och Lundqvist är tänkt som klubbens främsta ledargestalt när klubbikoner som Niklas Andersson och Tomi Kallio lägger skridskorna på hyllan.

ARTIKELN HANDLAR OM