SHL Svenska hockeyligan

Färjestad nya serieledare

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

”Jag är stolt”

Ett effektivt Färjestad.

Ett ineffektivt Linköping.

Där har ni två förklaringar till att Färjestad är elitseriens nya regenter efter 6–3 i seriefinalen mot Linköping.

– Jag känner mig stolt över hur det här laget har kommit upp i den positionen, säger lagkaptenen Richard Walln till PPV.

Det är svårt att tänka sig att Färjestad hade problem hemma i Löfbergs Lila Arena i början av säsongen, men så var det. Nu har laget nio raka segrar på sin egen is och den nionde kom efter en fantastisk uppvisning i effektivitet under de avslutande sex och en halv minuterna av den första perioden då laget gick fram till 4–0 mot gästande Linköping.

– Det börjar lite knackigt, men vi har kört hårt hela perioden ändå. Sedan fick vi första målet och sedan flöt det på bara. säger tvåmålsskytten Marcus Paulsson till PPV efter sina första poäng i Färjestads-tröjan.

– Det känns bra, slår han fast.

Viktig mål

Linköpings målvakt Daniel Henriksson byttes ut efter de första 20 minuterna och samtidigt fick Linköping lite bättre fart under skridskorna. Två mål gav hopp om poäng, men strax innan sista periodpausen kom 5–2 till hemmalaget.

– Ja, det var skönt att vi fick sätta dit den. Psykologiskt viktigt innan periodpausen eftersom vi inte spelat särskilt bra fram till dess, sa Jesper Mattsson till PPV.

I Linköping var det inte lika positivt inför den avslutande perioden trots att man vann den andra med 2–1.

– Vi är inte effektiva, det är de och det är väl skillnaden, sa Patrik Zackrisson till PPV.

Fick kritik

Den sista perioden blev jämn och slutade 1–1 och därmed skrevs slutresultatet till 6–3 vilket alltså innebär tre poäng till hemmalaget. Tre poäng som tar Färjestad förbi Linköping och upp i serieledning för första gången den här säsongen.

– Det är självförtroendet. Vi har fått ordning på målskyttet, säger Richard Wallin till PPV och påminner om hur det såg ut i starten av säsongen

– Vi hade enorma problem här i början och fick lite kritik.

Men nu ser det riktigt bra ut inför slutspelet. Kan laget dessutom behålla serieledningen så får man hemmaplansfördel i slutspelets alla steg.

– Jag känner mig stolt över hur det här laget har kommit upp i den positionen. När alla är friska och krya så har vi ett bra lag.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

✓ Tabeller & statistik
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan