SHL Svenska hockeyligan

Brynäs och Timrå till slutspel

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

”En fantastisk match”

Andreas Dackell.
Andreas Dackell.

Inför matchen såg tre poäng livsviktiga ut.

Efteråt visade de sig inte ha någon större betydelse.

Men Brynäs jublade ändå efter 4–3-segern mot Timrå.

– Nu har vi tagit oss till slutspel. Vi får väl se vad vi kan göra, säger den jublande tränaren Niklas Czarnecki till Canal Plus.

Djurgården mot jumbon Södertälje. Ett Modo som hade allt att spela för mot ett redan slutspelsklart Frölunda. Det är lätt att förstå att det var nervöst i såväl Brynäs som Timrå inför mötet i Gävle. Båda lagen tycktes behöva en seger och det var Timrå som började klart bäst. De gick fram till 2–0 tack vare en nästan galen offensiv. Brynäs kom dock tillbaka och med sju sekunder kvar av den första perioden kvitterade Mads Hansen.

– Det var viktigt. De var fräscha och fick två mål. Vi var inte med från start, men det var starkt av oss att komma tillbaka. Problemet är att jag inte håller gubben min på båda målen så det var mitt fel, säger Mads Hansen till Canal Plus.

Silfverbergs första

Den stora matchvinnaren för hemmalaget blev dock Jakob Silfverberg. Han hade aldrig gjort mål i elitserien. I den andra perioden slog han till två gånger om och Brynäs hade vänt.

– Riktigt skönt. Efter ett antal försök fick jag äntligen in den. Det är obeskrivligt. Första elitseriemålen och det är slutspelsläge, säger en jublande glad Silfverberg till Canal Pluls.

Timrås tränare Challe Berglund var inte lika nöjd.

– Konstigt. Jag tycker att vi spelar bra hockey. Skillnaden är väl att vi gör några enkla misstag och de har varit dyrbara, säger tränaren han till Canal Plus.

Häng på sjätteplatsen

De misstagen kostade Timrå segern. Håkan Boggs reducering i mitten av sista perioden blev matchens sista mål och Brynäs har därmed häng på Skellefteå och sjätteplatsen.

– Jag tycker att det är en fantastisk match. Vi får tuffast möjliga start men jag kände mig lugn. Jag tyckte att vi jobbade oss in i matchen och när vi spelar på en ledning så är vi otroligt starka, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Nu får han börja planera för slutspelet.

– Ett uppdrag som var omöjligt enigt alla expert. Nu har vi tagit oss till slutspel. Vi får väl se vad vi kan göra, säger Brynästränaren.

Det får Timrå också göra trots att laget förlorade i dag. Såväl Modo som Djurgården förlorade sina matcher och nu ser det ut att bli en åttondeplats i slutspelet för Challe Berglunds lag.

– I slutspelet kan allt hända, säger Timråtränaren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan