Abrahamsson: Växjö Lakers blev Växjö Läcker

HOCKEY

AIK gör fyra mål på knappt fem minuter.

Säsongens hittills mäktigaste vändning?

Nej, det här var kvällen när Växjö Lakers blev Växjö Läcker.

Sportbladets Hans Abrahamsson.

Direkt efter slutsignalen twittrade Växjös frispråkige klubbdirektör Anders Öman: ”Sitter på Hovet och skäms…”

Vad ska inte hans spelare göra? För det var en pinsam kollaps av Lakers.

Det luktade kvalserien lång väg om AIK under stora delar av mötet med Växjö. Den oro jag hade inför säsongen gällande stockholmarna lyste med all sin tydlighet. AIK har så här långt svängt något enormt under matcherna och det saknas en stabilitet och en röd tråd i agerandet.

Backsidan var starkt ifrågasatt inför säsongen och med några skador blir det snudd på ohållbart. Inget ont om Derek Joslin, men när han ligger på 26 minuters istid är det långt ifrån optimalt.

Vände allt

Växjö gjorde ingen bra match, men hade ändå god kontroll på händelserna.

Länge satt jag och tänkte att det här måste vara Växjös enklaste seger sedan laget gick upp i högsta serien.

Plötsligt svängde allt.

Mellan 14.43 och 19.18 gjorde AIK fyra raka mål. 1–3 blev 5–3. Allt började med att Dennis Rasmussen slog en lite slarvig passning. Eddie Larsson (hallå!) sträckte lite slött fram klubban utan att nå pucken. Det gjorde Eddie Larsson när en uppvarvad Mattias Janmark var närmsta motståndare vid pucken.

Ridå.

Årets skada

Strax efter 2–3-målet inträffade det som såg ut som säsongens märkligaste skada. Växjös målvakt Mattias Modig snuddade ena stolpen vid sin målbur och fick så ont att han omedelbart valde att bryta. Att ifrågasätta en skada är verkligen att ge sig ut på djupt vatten. Jag nöjer mig med att konstatera att det såg väldigt märkligt ut och att Modig lämnade Hovet när hans lag som bäst behövde honom.

En iskall Scott Munroe kom in och räddade inte ett enda skott. Han släppte däremot in två mål, det sista kom i tom bur.

Växjö har ambitioner – och spelarbudget – att vara ett lag för den övre halvan, då håller det givetvis inte med den här typen av kollapser.

Samtidigt ska AIK ha all heder av sin slutspurt. men laget framstår allt mer som Mattias Janmarks enmansarmé. Landslagsforwarden spelar på en egen nivå och gjorde två nya mål i går.

ARTIKELN HANDLAR OM