”Det var riktigt fult”

HOCKEY

Matchstraff för Washington-forwarden efter vansinnes-tackling: ”Förtjänade ingen utvisning”

1 av 3 | Foto: Svenske backen Niklas Grossmann ryckte in och skulle hämnas på Wilson efter smällen på Schenn.

NEW YORK. Ny natt i NHL – och nya spelare söndertacklade.

I Detroit crosscheckades Anaheim-stjärnan Ryan Getzlaf in i sargen så munnen sprack – och i Philadelphia fick en vimmelkantig Brayden Schenn hjälpas av isen sedan unge Washington-forwarden Tom Wilson tagit sats och tacklat honom i ryggen.

– Det var riktigt fult, man måste visa lite mer respekt, säger Schenns lagkamrat Jakub Voracek.

Det var i slutet av andra perioden i mötet mellan Flyers och Capitals i Wells Fargo Center blott 19-årige Tom Wilson blev den senaste i raden av NHL-stjärnor att ge fingret åt de senaste årens ansträngningar att rena ligan från fula, farliga tacklingar bakifrån.

Han tog sats genom hela zonen och hade hög fart när han brakade in i ryggen på Brayden Schenn. Han – Schenn – befann sig ungefär en halvmeter från sargen och for handlöst in i planket med huvudet före. Den 22-årige kanadensaren försökte sedan ta sig av isen för egen maskin, men föll flera gånger på vägen mot båset.

– Det var helt uppenbart en riktigt ful tackling. Det är just sånt där som ska bort, vi måste visa varandra mer respekt, säger Flyers-stjärnan Jakub Voracek till Philly.com.

I Washington-lägret håller man dock inte med alls.

Oates: Hård och ren

– Det var en hård och ren tackling. Wilson förtjänade ingen utvisning överhuvudtaget, menar coachen Adam Oates.

Domarna hade en annan uppfattning och gav honom matchstraff – och under måndagen ska disciplin-tsaren Brendan Shanahan granska händelsen, meddelar ligan.

Flyers fick dock lite hämnd redan under matchen, för under den femminutersutvisning som följde på Wilsons övergrepp gjorde de två mål och grundlade vad som till sist blev en 5-2-seger.

Getzlaf: Lite mitt eget fel

Vad gäller Brendan Shanahan kommer han förmodligen också att titta på en sekvens från Joe Louis Arena i Detroit, där Red Wings-backen Kyle Quincey crosscheckade Anaheim-stjärnan Ryan Getzlaf så hårt i ryggen att han slog sönder munnen mot sargen.

– Det var lite mitt eget fel, jag försatte mig i en dum situation, men han hade ju inte behövt crosschecka mig, säger Getzlaf till nhl.com.

Han lämnade isen med ymnigt blödande mun men återkom senare i matchen.

SE TACKLINGEN PÅ SCHENN HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL