Martinsson otippad hjälte i Skånederbyt

Rögle knäckte Malmö på bortaplan

Han hade inte gjort ett enda mål på hela säsongen.

Då slog Eric Martinsson till med ett hattrick i derbyt.

Nu har Rögle ett drömläge i jakten på den sista SHL-platsen.

Kampen om den sista platsen i SHL nästa säsong tätnar. Bakom redan klara Örebro är det nu Rögle som sitter i förarsätet.

Detta tack vare en otippad derbyhjälte.

Eric Martinsson, 21, gjorde tre poäng på 19 matcher för Rögle under den allsvenska grundserien. Den här säsongen har backen varit utlånad till division 1-klubben Helsingorg i 14 matcher för att komma i bättre matchform efter en skada.

Men när Rögle tog tre blytunga poäng i ett kokande Malmö Arena slog Martinsson till – tre gånger.

Redan i tredje minuten sköt Martinsson ett skott som gick via Malmöspelaren Ludvig Rensfelts skridsko och in i nät bakom Pontus Sjögren. I slutet av perioden kom 3–1 när Martinsson skickade in ett lågt skott från blålinjen.

Tessier tvåmålsskytt

Och i mitten av den andra akten satte Martinsson 4–1.

Rögle vann till slut med 5–3 efter att kanadensaren Kelsey Tessier gjort ängelholmarnas övriga mål.

– Nu är vi återigen med i racet. Det var en fruktansvärt viktig match, och vi hade en fantastisk publik med oss i dag, säger Rögles rutinerade center Jakob Johansson till S24.

– Vi visar tålamod och studsar tillbaka som vi gjort hela säsongen. Vi fick en knackig start men kom sakta men säkert tillbaka och tog oss till kvalserien. Här hade vi två tunga förluster mot Djurgården men nu är vi med igen.

Rögle tabelltvåa

Derbysegern innebär att Rögle ligger tvåa i kvalserien. I racet bakom Örebro, som är klart för SHL är kampen hård mellan Rögle, Djurgården, Malmö och AIK.

– Det är långt dit. Vi har en viktig match på fredag först och främst. Börjar vi kika längre än så tror jag vi är snett på det, säger Johansson.

Ängelholmarna har ett trumfkort i jakten på SHL-spel – laget spelar de två avslutande matcherna på hemmaplan. På fredag väntar Västerås och på måndag kommer AIK till Lindab Arena. Då hoppas Jakob Johansson dra nytta av fansens stöd.

– Inför de fansen vi jade i dag kan man bara tänka sig hur det ser ut på fredag, säger han.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN