Brunnströms lycka efter segern

HOCKEY

”Känns som det äntligen börjar lossna”

Leksand vann även säsongens tredje match mot Färjestad.

Denna gång med 4–3 efter en oväntat dramatisk avslutning.

Samtidigt har laget nu fått i gång en av sina "problemspelare": Fabian Brunnström som inte alls fått sitt spel att stämma förrän tills nu.

Mot Färjestad gjorde han mål och en av sina bästa matcher den här säsongen.

– Nu känns det äntligen som att att det börjar lossna för mig. Det har jag väntat på länge, säger han.

Det var i november som Fabian Brunnström kom till Leksand från Frölunda. Han fick en tung start på säsongen i Göteborgslaget som blev ännu tyngre inledning i Leksand.

”Varit mentalt jobbigt”

– Det har varit mentalt jobbigt för mig. Självfallet har jag känt pressen eftersom jag kom till Leksand för att att göra mål. När det inte fungerat har tankarna kommit, berättar Brunnström.

Men efter juluppehållet ser det ut att ha lossnat. Han spelade bra mot AIK och Luleå. Nu mot Färjestad gjorde han det psykologiskt oerhört viktiga 1–0 efter rejält dunderskott. Hans tredje mål för Leksand den här säsongen. Därefter spelade han riktigt bra i matchen, bortsett från att han drog på sig en onödig utvisning som kunde kostat Leksand segern.

– Utvisningen var onödig från min sida, men annars känns det som mitt spel fungerar allt bättre. Jag gör plötsligt rätt saker på instinkt utan att behöva tänka. Det skapar naturligtvis förutsättningar att bli bättre bättre senare i vinter, säger han.

Färjestad kom till den här matchen, fylld av självförtroende efter en serie matcher där laget spelat riktigt bra.

Nu lade värmlänningarna in högsta växeln, men Leksand hängde och hade en ledning med 2–1 i första periodpausen.

Blev en mardröm

Det var en ledning som blev 3–1 i mittperioden och 4–1 i början av sista perioden. Då såg segern ut att vara klar.

Men när Färjestad kom tillbaka och gick från underläge 1–4 till 3–4 inom fyra minuter var Leksand ett skakat lag. De sista fyra minuterna av matchen blev en mardröm för leksingarna.

– Då var jag riktigt orolig. Det såg inte alls bra ut eftersom vi tappade allt vårt spel. Så får det inte gå till när vi istället ska stänga matchen. Det har vi redan pratat om, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren och fortsätter:

– Men samtidigt vill jag ge en eloge till spelarna som verkligen stod upp mot Färjestad. Nu har vi lyft oss igen efter svackan innan jul. Det var skönt.

ARTIKELN HANDLAR OM