Mötet med fansen efter nya förlusten

HOCKEY

”Frustrerande”

Foto: AIK:s sportchef Daniel Rudslätt ställs till svars av fansen efter förlusten mot Leksand.

Leksand besegrade AIK i "årets match".

Efter förlusten ställdes sportchefen Daniel Rudslätt till svars av fansen.

– Man är frustrerad och besviken själv, precis lika mycket som vi är de det, säger han.

Det har snackats om att mötet mellan AIK och Leksand är årets match i Stockholm och det var många på plats i Globen på annandagen. Men det blev ingen rolig match för hemmafansen.

Jacob Blomqvist öppnade målskyttet för Leksand och Kevin Kapstad ökade sedan på till 2-0 kort senare. Bortalaget vann till slut med 3-1 och efter matchen fick sportchefen Daniel Rudslätt ha ett möte med missnöjda supportrar.

– De är engagerade, de kommer hit och sjunger, de vill höra vad som händer. Jag hade ett bra samtal och de lovar att stötta oss i fortsättningen också så det är viktigt för oss, säger han och fortsätter:

– Man är frustrerad och besviken själv, precis lika mycket som vi är det är de det. Det är tungt att förlora en sådan här match.

”Är ytterst ansvarig”

Vad kom ni fram till?

– Vi ska ha en arbetsinsats och stolthet och de ska vara med och stötta oss hela vägen.

Fansen ville egentligen prata med tränaren Rikard Franzén men Rudslätt valde att ta mötet.

– Jag är ytterst ansvarig, så det kändes bra att gå ut och prata med supportrarna. De är våra viktigaste fans, säger Rudslätt som inte alls var nöjd med lagets spel.

– Väldigt frustrerande, speciellt på den insatsen vi har i den första perioden. Vet inte om många är tagna av stundens allvar. Att vi känner det här: nu är det mycket folk och nu vill vi ha tillbaka folket, stockholmshockeyn, det är mycket prat sådär. Det ser så ut i stället för att njuta av det.

ARTIKELN HANDLAR OM