Erik Karlsson bakom stora utskåpningen

HOCKEY

Krossade Penguins: ”Vi gav dem aldrig någon chans”

Foto: Chris Neil och Erik Karlsson hade skoj mot Penguins.

NEW YORK. Tomten kom tidigt till Ottawa – och han hette Erik Karlsson.

Den svenske stjärnbacken hade stor show när Senators skrällde med en 5-0-seger mot självaste Pittsburgh.

– Vi var från början och gav dem aldrig någon chans, säger han efter utskåpningen.

Ottawa har haft det besvärligt och tungt de senaste veckorna, men i natt gav de sig själva en fin julklapp i form av en en 5-0-seger mot tabellettan Pittsburgh – och det var i Erik Karlsson som i första hand agerade tomte.

Först var inblandad i Bobby Ryans 2-0-mål i andra perioden. Sedan gjorde han själv 3-0 efter en fantastisk soloräd över halva isen, komplett med en dragning som fick Penguins-backarna att gå upp på läktaren och köpa korv, i början av tredje perioden.

– Jag vet inte, det bara hände, men det var ett fint mål och det kändes bra att vi fick det i början av tredje. Vi dödade matchen där, säger backstjärnan till klubbens hemsida efteråt.

”Spelade i 60 minuter”

Själv var Karlsson dock inte klar. Han stod också för den sista fantastiska passningen under en klapp-klapp-show som slutade med att Kyle Turris prickade in 4-0.

– Jag tycker vi var bra första början och gav dem aldrig någon chans. Vi spelade verkligen i 60 minuter, fortsätter Karlsson.

För Pittsburgh handlade det i hög grad om att alla skador till slut gav utslag – och olyckligt nog blev skadelistan ännu längre under besöket i den kanadensiska huvudstaden. Sidney Crosbys radarpartner Pascal Dupuis tvingades lämna isen med ett tilltygat ben.

Carl Söderberg fortsätter imponera i Boston Bruins.

Han gjorde femte målet för säsongen under nattens 6-2-viktoria borta mot Nashville – och stod dessutom för två assist.

I New York satt Henrik Lundqvist på bänken för andra kvällen i rad – och ännu en gång stod hans kollega Cam Talbot för en utmärkt insats .

Han var rentav på väg att hålla nollan mot Toronto, men blev berövad den julklappen när Nazem Kadri tilläts slå in 1-1 på en puck han hade blockerat med en och en halv minut kvar av ordinarie matchtid.

Sedan avgjorde Rangers på straffar – efter ännu ett iskallt konstnummer av norrmannen Mats Zuccarello.

– Vad varianten kommer ifrån? Oslo, Norge, säger han glatt till nordamerikansk media efteråt.

Victor Hedman hade en finfin kväll när Tampa – trots Steven Stamkos frånvaro – tog femte raka segern genom att vinna ett bortadebry mot Florida med hela 6-1.

Den svenske backbjässen stod för tre assist.

Martin St. Louis var dock banans kung med ett mål och två assist.

– Vi höjde oss allihop när ”Stammer” försvann, man är tvingad att göra det, men vi kommer bli ännu bättre när han återvänder, säger kaptenen till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL