Kritik mot norska OS-uttagningen

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Pappa Petter är förbundskapten och storebror Patrick är Norges största stjärna i OS-ishockeyn.

Men i vårt västra grannland har det nu väckts kritik mot att den betydligt mer anonyma Steffen Thoresen får följa med till Sydkorea.

– Kritiken är inte oväntad eftersom den kommer från folk som aldrig sett sig i spegeln, säger Patrick Thoresen till TV 2.

Sverige ställs mot Norge i OS-premiären den 15:e februari.

Men i vårt västra grannland är inte allt frid och fröjd.

I onsdags när den norska förbundskaptenen Petter Thoresen, 56, tog ut sin trupp till mästerskapet fanns förstås en spelare som Patrick Thoresen med.

Den tidigare djurgårdaren inledde säsongen i Storhamar men har nu på 13 matcher gjort elva poäng i stjärnspäckade SKA St.Petersburg.

”Ifrågasätter uttagningen”

Hans två år yngre broder, Steffen, fanns också med i pappa Petters OS-trupp.

Ett beslut som inte togs emot med samma självklarhet i hemlandet.

– Alla tänker att Steffen är uttagen därför att han är son. Speciellt med tanken på att han inte är i närheten av att vara en toppspelare. Han är en tredje- eller fjärdekedja-spelare i den norska ligan. Jag ifrågasätter att Steffens är uttagen. Han är inte en dålig hockeyspelare och det är en fantastisk kille, men jag tror inte att han försvarar en plats i OS-truppen, säger TV 2:s hockeyexpert Erik Follestad Johansen till norska VG.

Har svensk tränare

Steffen Thoresen själv försvarar sin fars uttagning.

– Han säger det. Men vilka andra skulle i så fall varit uttagna? Det säger han ingenting om. Visst, han får tycka det. Men det som svider mest är att han sa att jag är för gammal. 32 år är ingen ålder, säger Steffen Thoresen själv till tidningen.

Nu har även storebror, Patrick, kommit till undsättning.

– Kritiken är inte oväntad eftersom den kommer från folk som aldrig sett sig i spegeln, säger han till TV 2.

Steffen Thoresen har på 37 matcher den här säsongen gjort 21 poäng i Storhamar som leds av tidigare Oskarshamn-tränaren Fredrik Söderström.

ARTIKELN HANDLAR OM