Lundqvist: ”Rykten och spekulationer”

Foto: Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
HOCKEY

TAMPA. Henrik Lundqvist är inte orolig över uppgifterna om att New York Rangers-ledningen planerar att ”spränga” truppen och sälja av sina stjärnor.

Ännu.

– Det är alltid rykten och spekulationer den här tiden på året, men det går inte att lägga energi på det. Händer något får vi prata om det då, säger målvaktsstjärnan.

Det var Larry Brooks på New York Post som i en blänkare i fredags citerade källor som uppgav att Rangers management fått tillåtelse av ägaren Jim Dolan att ge upp den här säsongen och byta bort gamla stjärnor innan trading deadline i slutet av februari.

Därför ska nu sådana som kaptenen Ryan McDonagh, Rick Nash, Mats Zuccarello och Michael Grabner vara tillgängliga för andra klubbar.

Tanken är förstås att föryngra och bygga ett lag redo att slåss om Stanley Cup om några år.

Det vore dock förödande för de ”gamlingar” som blir kvar, framförallt Henrik Lundqvist. Han fyller 36 år i mars och kan näppeligen vänta tre-fyra år på att laget han spelar för ska bli tillräckligt konkurrenskraftigt.

”Fokus på matcherna”

”Vad kommer han att säga om det här”, har åtminstone 30 andlösa, nordamerikanska kollegor frågat Sportbladets utsände under All Star-partyt i Tampa. 

Inte så mycket, visar det sig under ett media-event på ett lyxhotell i Florida-metropolens utkanter 

– Nä...det är alltid rykten och spekulationer den här tiden på året. ”Nu kommer det här och det här att hända”, har man hört många gånger, säger ”Henke”.

– Men det går inte att lägga energi på sådant. Vi har en väldigt viktig period nu när vi kommer tillbaka från All Star-breaket och kan inte hålla på och fundera över vad ledningen ska göra. Händer något får vi prata om det då, men just nu är allt fokus på de matcher vi har framför oss.

Så avgörs NHL 2017/18 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM