Jättelöftet lämnar Färjestad

Olle Eriksson Ek blir kvar i Karlskoga

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

HOCKEY

Färjestads målvaktslöfte Olle Eriksson Ek har länge varit utlånad till BIK Karlskoga.

Nu står det klart att 19-åringen bryter med FBK och går till den allsvenska klubben permanent – på grund av den nya låneöverenskommelsen.

– Det är synd att allsvenskan låser in sig på det här sättet, säger Färjestads sportchef Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.

Olle Eriksson EK var uttagen till JVM redan i fjol och är högaktuell att få ta hand om förstaspaden i årets turnering.

19-åringen har varit utlånad till BIK Karlskoga under såväl förra säsongen som denna och var tänkt som tredjemålvakt i FBK vid behov. Senast han kallades upp till SHL var i Färjestads bortamöte mot Timrå 27 september.

”Hade ändå inte kunnat använda honom”

Men nu är det slut med det, Olle Eriksson EK väljer själv att bryta avtalet. Detta på grund av den överenskommelse de hockeyallsvenska klubbarna skrev på inför säsongen där man begränsade antalet låneövergångar till SHL-klubbar, skriver Värmlands Folkblad.

– Vi hade ju ändå inte kunnat använda honom i och med det avtal som allsvenskan satt internt. Kanske för att slippa hattandet fram och tillbaka valde han att vara i Karlskoga fullt ut. Då känner vi att det får vara så, säger Färjestads sportchef Peter Jakobsson till tidningen.

Den nya överenskommelsen innebär att en målvakt och två utespelare maximalt lånas in två gånger per säsong. Då Olle Eriksson redan kallats hem en gång skulle en andra återkallning ha fått stora konsekvenser.

”Tråkigt för Olles del”

– I så fall hade han inte fått återvända till Karlskoga utan fått spela i vårt juniorlag resten av säsongen, säger Jakobsson.

Färjestads målvakt Markus Svensson är skadad och missar kvällens match mot Rögle och sannolikt även lördagens match mot Brynäs. Detta leder till att Adam Werner backas upp av J20-målvakten Eric Forsberg ikväll och på lördag ansluter Hudiksvall-målvakten Magnus Åkerlund, rapporterar tidningen.

– Jag tycker det är tråkigt för Olles del, och jag tycker det är tråkigt för flera av våra duktiga juniorer som annars kunnat få prova på allsvenskt spel. Det är synd att allsvenskan låser in sig på det här sättet, säger Jakobsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!