Låste in sig efter förlusten: "Rensade luften"

avJacob Larsson

1 av 4 | Foto: Erik Mårtensson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Daniel Sylwander.

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo har förlorat fem av de sex senaste matcherna och dalar i tabellen.

Efter storförlusten mot AIK låste spelarna in sig omklädningsrummet.

– Vi rensade luften lite. Hur vi kände, vad vi måste upp med igen och så, säger Daniel Sylwander till Sportbladet.

Modo inledde årets hockeyallsvenska säsong på bästa sätt och många trodde nog att Övikslaget efter några svåra år var i toppen för att stanna.

Men efter fem förluster på de senaste sex matcherna är den anrika klubben åter inne i dyster period. Efter 2–6-förlusten i toppmötet med AIK låste spelarna in sig – utan tränarna Björn Hellqvist och Pär Styf.

– Jag skulle väl inte kalla det för krismöte... men vi rensade tankarna och så. Det behövdes, alla fick säga sitt, säger Daniel Sylwander efter matchen.

”Får be om ursäkt till alla som är här”

Vad sa ni till varandra därinne?

– Nej, men vi kom väl fram till att det gäller att komma tillbaka till grunderna. Det handlar inte om att uppfinna hjulet på nytt, utan vi måste tillbaka till det spel som gjorde oss så starka i början av säsongen. Hårt jobb och hög intensitet, då kommer chanserna till slut.

Modos tränare Björn Hellqvist var allt annat än nöjd med dagens insats.

– Vi får be om ursäkt till alla som är här och stöttar oss att vi kommer ut och gör en så blek insats, säger han och fortsätter:

– Jag får ta mig en del av ansvaret också. Våra special teams fungerar inte alls och där måste vi i ledarstaben rannsaka oss själva.

Den här säsongen påminner om den förra; Modo inleder starkt för att sedan hamna i en svacka, är du orolig?

– Jag lever inte alls i förra säsongen. Jag lever i nuet. Jag har problem nu, jag skiter i vad som hände förra året och året innan det och alla jävla år annars i övrigt också.

ARTIKELN HANDLAR OM