HV71 tog enkel seger mot Skellefteå

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:

HV71 studsade tillbaka efter sitt bottennapp mot Malmö senast och besegrade Skellefteå med 3–0 på bortais.

Segern berodde lika mycket på Skellefteås dåliga spel som på HV:s egen förmåga och matchen kommer nog att glömmas snarast av hemmafansen.

Det var ingen kul julklapp Skellefteås publik bjöds. Laget stod för en av sina sämsta insatser i hemmaborgen den här säsongen.

Storstjärnan Joakim Lindström satt skadad på läktaren och utan honom var det ingen som tog över rollen som ledargestalt. Det var hafsigt, stressigt och till synes utan tanke från Skellefteås sida.

Säkert önskade sig många att Axel Holmström hade haft den svartgula tröjan på sig igen. För nu var 23-åringen tillbaka igen, fast i bortalagets färger. Det var tre år sedan han lämnade Skellefteå för äventyret på andra sidan Atlanten.

Det gick inte så bra "over there", men i HV71 spelar Holmström numera en av huvudrollerna.

HV tar ledningen

Redan efter 20 sekunder skaffade han sig ett friläge utan att göra mål. Målet kom i stället efter sju minuter i den andra perioden när Axel Holmström passade snett bakåt till backen Emil Johansson som mitt i slottet kunde pricka in 1–0 för HV71, hans andra mål för säsongen.

Skellefteå fick åtskilliga chanser att spela powerplay men spelet med en man mer fungerade inte alls. I stället gjorde Smålandslaget 2–0 efter 14.25 i mittenperioden. Det var Linus Fröberg som stack fram klubban och styrde in en ströpuck. 3–0-målet kom i öppen kasse på slutet.

Skellefteå hade vunnit de fyra senaste matcherna mot HV71 men den här gången var det inte mycket snack om saken.

Säker bortainsats

Smålandslaget var klart bättre. HV behöll kylan matchen igenom, sågade sig gång på gång fram genom ett osäkert Skellefteåförsvar, samtidigt som man, flera gånger med hjälp av målramen, avstyrde anfallsförsöken under hemmalagets slutforcering.

HV-målvakten Jonas Gunnarsson hade inte bara hjälp av stolparna utan kunde också hålla nollan tack vare hjälpen han fick av utespelarna.

Efter segern mot Frölunda i förra bortamatchen stod HV71 nu för en ny säker bortainsats. Skellefteå hade tänkt sig att med en seger gå i fatt HV71 i poängprotokollet, nu ökade i stället HV sitt försprång till sex poäng gentemot Västerbottenslaget.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM