NHL-stjärnorna reagerar på NBA:s besked: ”Galet just nu”

Kan komma att påverka även NHL

Publicerad:
Uppdaterad:

Beskedet att NBA väljer att avbryta säsongen på obestämd tid på grund av coronaviruset ger ringar på vattnet.

Under natten fick flera NHL-stjärnor svara på frågor om vad som väntar dem om situationen förvärras.

– Det är galet just nu, säger Winnipegs kapten Blake Wheeler.

Att det spelades NHL-hockey under natten var svårt att märka under presskonferenserna efteråt.

I Edmonton tog gästande Winnipeg sin fjärde raka seger men frågorna efter matchen kom istället mestadels att handla om coronavirusets spridning.

Tidigare under onsdagen kom beskedet att San Jose och Columbus kommer att spela inför tomma läktare, och i och med NBA:s beslut att avbryta säsongen efter att en spelare infekterats fick situationen en ny dimension.

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT

En hel del NBA-lag delar nämligen arenor med NHL-lag, vilket kan få ödesdigra konsekvenser även för den ligan.

– Efter första perioden fick killarna höra att NBA avbrutit säsongen så det förde med sig en ganska konstig känsla genom resten av matchen, säger Wheeler på presskonferensen efter matchen och fortsätter:

– Det var en ganska stor chock. Jag tänkte att det skulle krävas att en spelare blev sjuk och i och med det har man egentligen inget val.

”Hann knappt släppa pucken”

Winnipegkaptenen, som noterades för ett mål och en assist i matchen, berättar att NBA:s beslut var ett hett diskussionsämne även med motståndarna för kvällen.

– Jag pratade med Leon (Draisaitl) innan den andra perioden och domarna pratade med varandra om det. Det var en väldigt ovanlig kväll överlag. Med hur saker utvecklats de senaste dagarna, allt vi pratade om inför matchen har handlat om det här. Och sen hann vi knappt släppa pucken innan dominobitarna börjat falla. Det är galet just nu.

Under torsdagen ska NHL ta ställning till hur man ska gå vidare i frågan. Om det blir till att avbryta säsongen menar Wheeler att det vore tråkigt men nödvändigt.

– Först och främst vill man göra det bästa för alla inblandade. Vi spelar ganska bra hockey nu och kämpar hårt för att nå slutspel men det är mindre viktigt. Om vi bedömer att vi kan fortsätta spela, antingen med eller utan fans, så kommer vi göra det. Men om det kommer till att vi sätter oss själva i fara så finns det ingen mening.

Även efter Chicagos 6–2-seger mot San Jose kom mycket att handla om NBA.

Lagets storstjärna Patrick Kane berättar att han hörde om beslutet först efter matchen.

– Saker och ting börjar bli ganska allvarliga häromkring, säger han till media.

Matchen i sig blev en munsbit för Blackhawks bland annat efter att lagets succérookie Dominik Kubalik gjort sitt 30:e mål för säsongen.

Dessutom noterades Alexander Nylander för både ett mål och en assist i drabbningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL