NHL

Elias Pettersson om bästisarnas speciella besök

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

ST. LOUIS. Elias Pettersson drömde länge om dagen när bästisarna hemma i Ånge som en gång utvisades från Sverige skulle kunna hälsa på i Vancouver.

Nu har den drömmen slagit in och jo – upplevelsen blev just så oförglömlig som han hade hoppats.

– Efter allt vi gått igenom var det sjukt kul att få ha dem på besök. Nu vill de komma tillbaka, berättar den svenske superstjärnan medan han gör sig redo för helgens All Star-baluns i St. Louis.

Redan förra våren berättade Elias Pettersson för Sportbladets Stefan Holm om den traumatiska upplevelsen när bästa vännerna i Ånge – bröderna Hayk, Davit och Valerik Danielian – och deras föräldrar utvisades till Armenien och hur han var med och protesterade för att de skulle kunna återvända till Sverige i Ånge.

Historien fick ett lyckligt slut, efter tre månader revs utvisningsbeslutet upp och familjen Danielian flyttade tillbaka.

Det tog dock ett tag att få ordning på alla papper och vid tiden för Stefan Homs intervju hade de inte kunna hälsa på sin bästis hockeystjärnan i Kanada.

– Men det är en dröm att få över dem, sa han då.

Nu har den drömmen alltså gått i uppfyllelse.

Förstod inte vad som hänt

Strax innan jul flög Hayk, Davit och Valerik med ytterligare en Ånge-kompis, Robert Eriksson, till Vancouver och tillbringade en vecka med Elias.

– Att få få göra det ihop efter allt vi gått igenom var verkligen sjukt kul. Vi hade en riktigt fin stund tillsammans, säger den 21-årige Canucks-hjälten.

– Vi hade lite otur med vädret bara. Det var bara soligt en av de spellediga dagarna, så vi fick ställa in besöket i Whistler, där vi hade tänkt åka skidor. Men vi gjorde en massa annat roligt istället, åt middagar och shoppade och så. Och så fick de se NHL-hockey för första gången. Vi hade det hur fint som helst.

Elias har tät kontakt med bröderna, de sms:ar och spelar tv-spel med dem praktiskt taget – och går det som de vill får han snart se trion ”live” igen.

– När de kom hem ringde de och sa att de inte riktigt förstod vad som hade hänt. ”Vad hände, vad var det vi var med om?” De saknade ord för upplevelsen. Och nu vill de komma tillbaka så fort det går, berättar han.

Spelar All Star igen

Just nu är det dock svårt hälsa på Elias i Vancouver, för han befinner sig i St. Louis och ska alltså, för andra året i rad, delta i NHL:s All Star-fest.

– Det är enda gången på året man är kompis med resten av ligan, ler han.

– Jag ser fram emot det, det är roligt att befinna sig i samma omklädningsrum som de allra bästa i ligan och lära känna dem lite. Likaså, förstås att få se dem på isen, på nära håll.

I natt (02.00, svensk tid) väntar först de individuella övningarna i ”Skills Competition” och i morgon natt (också 02.00) möts spelarna i de fyra divisionerna i tre-mot-tre-matcher.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Elias Pettersson lever drömlivet

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Elias Pettersson

Vancouver Canucks

Ishockey